· 

Georg Rueter (1875-1966)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Georg Rueter (1875-1966).

Georg Rueter (1875-1966) is bij het grote publiek niet zo bekend, maar hij behoort tot die kunstenaars die door de hoge kwaliteit en originaliteit van hun werk hebben bijgedragen aan de opleving van de Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900.


 

Een schitterend kunstwerk (stilleven, olieverf op doek) van de Nederlandse kunstschilder Georg Rueter (1875-1966). Met een prachtige en zware lijst. Dorso gesigneerd en met annotatie. De afmetingen met lijst: 50,5 cm. x 61 cm. De doekmaat is: 39 cm. x 50 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Met echtheidscertificaat.

 

Info: George Rueter werd geboren in Haarlem als 4de kind van een drukker. In 1884 verhuisde zijn familie naar Amsterdam waar hij les kreeg van J. Braakensiek. Verder volgde hij de avondtekenschool en de Rijksnormaalschool. Hij behaald zijn M.O. tekenen en volgde verder lessen aan de Rijksacademie. In 1896 maakt hij een eerste reis naar Parijs en wordt lid van Arti et Amicitiae. De talentvolle kunstenaar George Rueter is tegenwoordig voornamelijk bekend als schilder van portretten en stillevens. Echter als jonge student aan de Academie te Amsterdam was hij vol van ideeën over het kunstenaarsleven en vak. Hij was ook ontwerper van boekomslagen, zegels, kalenders en posters. In zijn beginperiode schilderde hij voornamelijk portretten, later in de 40er jaren ging hij over tot stillevens. Hij was een actief lid van Arti en kende vele kunstenaars binnen het circuit, zoals de Joffers, M. Bauer en H.J. Wolter. Georg Rueter is bij het grote publiek niet zo bekend, maar hij behoort tot die kunstenaars die door de hoge kwaliteit en originaliteit van hun werk hebben bijgedragen aan de opleving van de Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900. Herkomst: Van Spengen en daarvoor Christie's.

 Kunsthandel Martins anno 2018

 Speciale kunst aanbieding: van 1750,= euro. Nu voor: 1250,= euro.

 Inclusief echtheidscertificaat

 Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0