· 

Cossaar, Ko (1874-1966)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Ko Cossaar (1874-1966).


 

Een schitterend kunstwerk ( titel: "figuren in een rechtszaal", gemengde techniek) van de Nederlandse kunstenaar Ko Cossaar (1874-1966). Met een nieuwe houten lijst, een nieuw zuurvrij passe-partout en anti reflex (kunststof) glas. Gesigneerd links onder.  Bijzonderheid: de drager van dit kunstwerk is een gewone envelop! Heel bijzonder! Het werk is in een heel goede conditie. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

 

 

Info: Jacobus Cornelis Wijnandus Cossaar (roepnaam Ko) werd op 18 augustus 1874 geboren in Amsterdam en overleed op 25 november 1966 in Den Haag. Na de Tekenschool voor Kunstambachten volgde hij aan de Rijksacademie te Amsterdam bij August Allebé de opleiding Toneeldecoratie. In 1901 en 1902 verkreeg hij een subsidie van het Willink van Collenfonds waarna hij onder meer in Rotterdam, Parijs en Londen verbleef. In 1909 vestigde hij zich in Den Haag. Ko Cossaar ging aanvankelijk aan de slag als decorschilder, maar ontwikkelde zich tot impressionistisch schilder, tekenaar en aquarellist van stadsgezichten, portretten, landschappen, genre- en figuurvoorstellingen, maar vooral van kerken (in- en exterieurs). In Parijs was hij bevriend met Kees van Dongen. In Londen, waar hij begin 20e eeuw acht jaar verbleef, schilderde hij stads- en havengezichten en in Yorkshire kustlandschappen. Cossaar maakte echter vooral naam als kerkschilder. In heel Europa heeft hij de voornaamste kerken vastgelegd.

 Kunsthandel Martins anno 2018

Speciale kunst aanbieding: van 495,= euro. Nu voor: 295,= euro.

Inclusief echtheidscertificaat

Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0