· 

Langeweg, Ger (1891-1970)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Ger Langeweg (1891-1970).


 

Een schitterend en museaal kunstwerk (titel: "clown in het circus", gemengde techniek) van de Nederlandse kunstenaar Ger Langeweg (1891-1970). Met een nieuwe houten lijst, een zuurvrij passe-partout en anti reflex (kunststof) glas. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1958. Dit werk stond op een tentoonstelling van tekeningen, aquarellen en gemengde technieken (19e en 20e eeuw) in Museum De Lakenhal te Leiden. Periode:26 juni tot 29 augustus 1963. Nr. 45.  Het werk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

 

Info:
Ger Langeweg ging na zijn opleiding in Amsterdam naar Vlaanderen en kwam in contact met James Ensor, waar hij zich erg verwant mee voelde. Ger Langeweg bezocht de academies van Gent en Brugge en woonde enige tijd in Parijs. Zijn onderwerpen zijn vaak figuren, stillevens, naakt, landschap en fantasiefiguren in een magisch realistische stijl. Hij werd beïnvloed door Giorgio de Chirico, Raoul Hynckes en Pyke Koch. Maar behield zijn eigen stijl: ‘Je moet uit je eigen glaasje drinken’, was zijn lijfspreuk.

 

 

 

 Kunsthandel Martins anno 2018

Speciale kunst aanbieding: van 895,= euro. Nu voor: 495,= euro. 

Inclusief echtheidscertificaat

Gratis verzending

Reactie schrijven

Commentaren: 0