· 

Willem George Frederik, Jansen (1871-1949)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Willem George Frederik Jansen (1871-1949).


 

Een schitterend klassiek kunstwerk (houtskool op bruin papier) van de Nederlandse kunstenaar Willem G.J. Jansen (1871-1949). Met een nieuwe (zwarte) aluminiumlijst, een zuurvrij passe-partout en een anti reflex (kunststof) glas. Gesigneerd rechts onder.  Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

 

Info:

Voordat hij zich in 1908 als vrij schilder in Blaricum vestigde werkte W.G.F. Jansen als decoratieschilder bij de porseleinfabriek Rozenburg in Den Haag en als plateelontwerper in Gouda. Zijn werk kan getypeerd worden als nabloei van de Haagse School. Het was vooral Jacob Maris die hij bewonderde, hetgeen tot uiting komt in zijn vlotte penseelvoering en liefde voor het puur Hollandse landschap. Hij schilderde zee- en strandgezichten, intieme boerenerven, riviergezichten onder hoge luchten, weidelandschappen en stille heidelandschappen met schapen. Hij werd alom geprezen om zijn sterk ontwikkeld gevoel voor kleurnuances, vooral in gekleurde witten, groenen en grijzen. Kunsthandel Martins anno 2018

 Speciale kunst aanbieding: van 445,= euro. Nu voor: 245,= euro. 

 Inclusief echtheidscertificaat

 Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0