· 

Dirk den Exter (1903-1953)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Dirk den Exter (1903-1953).


 

Een prachtig en groot kunstwerk (boer met schop, olieverf op doek) van de Nederlandse kunstschilder Dirk den Exter (1903-1953). Met een mooie klassieke lijst. Gesigneerd links onder en gedateerd 1941. De afmetingen met lijst: 90 cm. x 70 cm. De doekmaat is: 80 cm. x 60 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen. Dit werk is van een buitengewoon goed niveau. Een topstuk! Met echtheidscertificaat.

 

 

 

Info:

 

Dirk den Exter werd in 1903 geboren in Amsterdam. Hij was autodidact en woonde en werkte vanaf 1940 in Laren op de Remiseweg in een huis achter de afgebroken wasserij Kok. Den Exter was een getalenteerd persoon, hij schilderde, kon kostuums maken etc. Hij behoort zeker tot de kleinere Hollandse meesters. Volgens "Max van Waay lexicon 1944" werden reeds in die tijd enkele werken van hem door het Rijk aangekocht. Onderwerpen waren stillevens en in het bijzonder landschappen. Den Exter was lid van de schilders verenigingen "Rembrandt' en 'St. Lucas', waarmee hij regelmatig exposeerde (Scheen 1969). Den Exter heeft echter nooit die bekendheid gekregen die hij verdiend zou hebben. Hij overleed in Hilversum in het jaar 1953.

 Kunsthandel Martins

Speciale kunst aanbieding: van 1750,= euro. Nu voor: 950,= euro. 

Inclusief echtheidscertificaat

Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0