· 

Johannes Anthonie Balthasar Stroebel (1821-1905)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Johannes Anthonie Balthasar Stroebel (1821-1905).


Een schitterend kunstwerk (interieur met vrouw en hond, pentekening) van de Nederlandse kunstenaar Johannes Anthonie Balthasar Stroebel (1821-1905).  Met een mooie houten lijst, passe-partout en glas. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1853. De afmetingen met lijst: 45 cm. x 40 cm. De beeldmaat is: 18 cm. x 15 cm. De conditie van het werk is heel goed. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

De Kunstschilder Johannes Anthonie Balthasar Stroebel schilderde voornamelijk figuurstukken, meestal in 17de -eeuwse kostuums. Daarnaast was hij bekend om zijn Hollandsche interieurs met invallend zonlicht, geïnspireerd door Pieter de Hoogh. Er zijn ook etsen en litho's van zijn hand. Hij signeerde zijn werk afwisselend ook met Stroebel en J. Stroebel. Stroebel was leerling van de Haagse Academie onder leiding van Bartholomeus Johannes van Hove, later van Hubertus van Jove Bjzn. Stroebel was voornamelijk werkzaam in Den Haag. Zijn laatste levensjaren bracht hij in Leiderdorp door.

Johannes Stroebel was leermeester van Jacobus Hendrikus Maris. Schilderijen van zijn hand bevinden zich o.a. in collecties van het Rijksmuseum te Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, Kröller-Möller Museum te Otterlo, Teylers Stichting te Haarlem, Museum Boymans van Beuningen te Rotterdam.

 Kunsthandel Martins anno 2018

Speciale kunst aanbieding: van 1250,= euro.  Nu voor: 795,= euro. 

 Inclusief echtheidscertificaat

Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0