· 

Willem van Konijnenburg (1868-1943)

Nu te koop bij Kunsthandel Martins anno 2018 een schitterend kunstwerk van Willem van Konijnenburg (1868-1943).


 

Een prachtig kunstwerk ( studieschets van een landschap, gemengde techniek) van de Nederlandse kunstenaar Willem van Konijnenburg (1868-1943). Mooi achter glas ingelijst. Gestempeld rechts onder (Atelier Willem van Konijnenburg). De afmetingen met lijst: 32 cm. x 47 cm. De beeldmaat is: 19 cm. x 34 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

 

 

Info:

 

Willem van Konijnenburg was van jong af aan een begaafde en virtuoze tekenaar. ‘Als Van Konijnenburg tekende, was het adembenemend, alsof je een virtuoos hoorde viool spelen’, zei later een collega. In zijn werk heerst de lijn over de kleur. Van Konijnenburg was een kunstenaar die in zijn tijd in één adem genoemd werd met Johan Thorn Prikker en Jan Toorop. Aanvankelijk schilderde hij landschappen in de traditie van de Haagse school, maar later ging hij over op symbolistische thema's en op portretten. In de tweede helft van zijn leven hield Willem van Konijnenburg zich vooral bezig met monumentaal werk: ontwerpen voor gevelbeelden in Den Haag, gebrandschilderde ramen ter gelegenheid van verscheidene regeringsjubilea van Wilhelmina (in de Nieuwe Kerk te Delft en in die te Amsterdam). Zijn ideologische uitgangspunten legde Van Konijnenburg vast in enkele kunst filosofische essays.Kunsthandel Martins anno 2018

 

Speciale kunst aanbieding: van 750,= euro.  Nu voor: 375,= euro. 

 

 Inclusief echtheidscertificaat

 

Gratis verzending


Reactie schrijven

Commentaren: 0