Speciale kunstaanbieding

Speciale kunstaanbieding · 09. maart 2019
Van Konijnenburg was een kunstenaar die in zijn tijd in één adem genoemd werd met Johan Thorn Prikker en Jan Toorop. Aanvankelijk schilderde hij landschappen in de traditie van de Haagse school, maar later ging hij over op symbolistische thema's en op portretten
Speciale kunstaanbieding · 08. maart 2019
De Kunstschilder Johannes Anthonie Balthasar Stroebel schilderde voornamelijk figuurstukken, meestal in 17de -eeuwse kostuums. Daarnaast was hij bekend om zijn Hollandsche interieurs met invallend zonlicht, geïnspireerd door Pieter de Hoogh.
Speciale kunstaanbieding · 07. maart 2019
Gerard (Ger) Lataster (Schaesberg, 16 februari 1920 - Amsterdam, 19 maart 2012) was een Nederlands kunstschilder, die meestal wordt gekarakteriseerd als abstract expressionist
Speciale kunstaanbieding · 01. maart 2019
Dirk den Exter werd in 1903 geboren in Amsterdam. Hij was autodidact en woonde en werkte vanaf 1940 in Laren op de Remiseweg in een huis achter de afgebroken wasserij Kok. Den Exter was een getalenteerd persoon, hij schilderde, kon kostuums maken etc. Hij behoort zeker tot de kleinere Hollandse meesters. Volgens "Max van Waay lexicon 1944" werden reeds in die tijd enkele werken van hem door het Rijk aangekocht.
Speciale kunstaanbieding · 28. februari 2019
Willem Roelofs (Amsterdam, 10 maart 1822 - Berchem, 12 mei 1897) was een Nederlands kunstschilder, aquarellist, etser en lithograaf. Roelofs was één van de voorlopers van de Nederlandse vernieuwing in de schilderkunst, na het romantische Classicisme uit het begin van de 19e eeuw, naar de Haagse School toe. Maar hij was niet alleen schilder, hij tekende ook en maakte aquarellen, etsen en lithografieën.
Speciale kunstaanbieding · 27. februari 2019
Voordat hij zich in 1908 als vrij schilder in Blaricum vestigde werkte W.G.F. Jansen als decoratieschilder bij de porseleinfabriek Rozenburg in Den Haag en als plateelontwerper in Gouda. Zijn werk kan getypeerd worden als nabloei van de Haagse School. Het was vooral Jacob Maris die hij bewonderde, hetgeen tot uiting komt in zijn vlotte penseelvoering en liefde voor het puur Hollandse landschap. Hij schilderde zee- en strandgezichten, intieme boerenerven, riviergezichten onder hoge luchten, weide
Speciale kunstaanbieding · 27. februari 2019
Theo Goedvriend (1879-1969) was een leerling van A. Derkinderen en Th. van Hoytema. Vanaf zijn 20ste trok hij de wereld in. Hij woonde en werkte o.a. in Frankrijk, Duitsland, Italië, en Nederlands Indië. Naast zijn landschappen is hij vooral bekend geworden door zijn schilderijen van paddenstoelen. Werk van Theo Goedvriend is o.a. te vinden in Gemeentemuseum Den Haag, Museum voor moderne kunst Arnhem en het Drents Museum.
Speciale kunstaanbieding · 25. februari 2019
Ger Langeweg (1891-1970) werd beïnvloed door Giorgio de Chirico, Raoul Hynckes en Pyke Koch. Maar behield zijn eigen stijl: ‘Je moet uit je eigen glaasje drinken’, was zijn lijfspreuk.
Speciale kunstaanbieding · 25. februari 2019
Cossaar ging aanvankelijk aan de slag als decorschilder, maar ontwikkelde zich tot impressionistisch schilder, tekenaar en aquarellist van stadsgezichten, portretten, landschappen, genre- en figuurvoorstellingen, maar vooral van kerken (in- en exterieurs).
Speciale kunstaanbieding · 23. februari 2019
Georg Rueter (1875-1966) is bij het grote publiek niet zo bekend, maar hij behoort tot die kunstenaars die door de hoge kwaliteit en originaliteit van hun werk hebben bijgedragen aan de opleving van de Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900.