kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jacob maris (1837-1899)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_kunstschilder_jacob_maris_1837-1899_haagse_school
Jacob Maris (1837-1899) | Haagse School | 19e eeuw | Olieverf op paneel | Landschap met bomen | Richtprijs: 3.500,= euro (Doe een vrijblijvend bod!)

haagse school kunstwerk te koop aangeboden!


Maris, Jacob (1837-1899)

 

Beschrijving:

Een schitterend Haagse School kunstwerk te koop (landschap, olieverf op paneel) van de Nederlandse kunstschilder Jacob Maris (1837-1899). Haagse School. Met een mooie bronskleurige lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 40 cm. x 51 cm. De paneelmaat is: 27 cm. x 38 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Jacob Maris (1837-1899) was een Nederlands kunstschilder die befaamd was om zijn stadsgezichten en landschappen met hoge Hollandse luchten.

Maris werd geboren in Den Haag als oudste uit een gezin van drie zonen. Deze zonen zouden alle drie schilder worden. Tijdens zijn opleiding was Maris een  goede leerling. Hij kon zich echter moeilijk los maken van de invloed van zijn leermeesters. Samen met zijn broer Thijs maakte Jacob een reis door Duitsland en Zwitserland.  Na een kort verblijf in Oosterbeek, vertrok hij naar Parijs waar hij in 1865  aankwam. In Parijs werkte Maris aanvankelijk op het atelier van een figuur- en  historieschilder. Na enkele jaren kreeg het thema "landschap" steeds meer de  overhand. In Parijs stond in deze tijd de landschapschilderkunst in hoog aanzien. Deze stroming is bekend onder de naam School van Barbizon, genoemd naar het gelijknamige dorp Barbizon aan de rand van het bos van Fontainebleau bij Parijs. Barbizon maakte grote indruk op de kunstenaar. In 1871 keerde Maris naar Den Haag terug en beeldde van toen af het Hollandse landschap uit.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Maris, Jacob (1837-1899)

€ 3.500,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1