kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


andries verleur (1876-1953)

te_koop_aangeboden_een_landschaps_schilderij_van_de_kunstschilder_andries_verleur_1876-1953_veluwse_school
andries verleur (1876-1953) | Veluwse School | Olieverf op karton | Landschap met bomen | Prijs: 395,= euro (Biedingen zijn welkom)

kunstwerk te koop aangeboden!


Verleur, Andries (1876-1953)

 

Beschrijving:

Een prachtig landschapsschilderij (olieverf op karton) van de Nederlandse kunstenaar Andries VERLEUR (1876-1953). Mooi gelijst. Gesigneerd rechts onder. Afmetingen met lijst: 40 cm. x 59 cm. Beeldmaat: 28 cm. x 46,5 cm. Conditie: goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

 

Biografie: 

ANDRIES VERLEUR, geboren: 29-6-1876 te Amsterdam, overleden: 18-12-1953 te Amersfoort.

Andries Verleur woonde en werkte o.m. in Amsterdam, Renkum, Baarn, Soest en op verschillende plaatsen op de Veluwe en is tevens verwant aan de Veluwe schilders. Hij ontving schilder- en tekenlessen van de bekende "Haagse Scholers" Willem Maris en Theophile de Bock en werkte samen met tal van andere bekende tijdgenoten. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde in de trant van de Haagse School in mooie lichte impressionistische toets o.a. landschappen, dorps-, haven- en stadsgezichten, stillevens en figuren. Hij nam deel aan diverse (groeps-) tentoonstellingen in binnen- en buitenland en exposeerde o.m. in Amsterdam, Arnhem, Antwerpen, Brugge, Brussel, Den Haag en Hoorn. Het werk van Andries Verleur is opgenomen in diverse bedrijfs--, particuliere- en overheids collecties, w.o. de collectie van o.m. het West-Fries Museum te Hoorn. Andries Verleur staat bekend om zijn duidelijk herkenbare stijl van compositie en kleurgebruik en komt steeds meer in de belangstelling te staan bij collectioneurs en verzamelaars van de Veluwse School.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Verleur, Andries (1876-1953)

€ 395,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1