Apol, Louis (1850-1936)

 

Een schitterend kunstwerk (olieverf op paneel) , getiteld" bomen in een sneeuwstorm", van de Nederlandse kunstenaar Louis Apol (1850-1936). Met een prachtige goudkleurige lijst. Gesigneerd links onder. Afmetingen met lijst: 25,5 cm. x 25,5 cm. Paneelmaat: 8 cm. x 8 cm. Conditie: goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze galerie. Verzenden of afhalen is mogelijk.

 

Info:

 

Louis Apol werd geboren in Den Haag en studeerde onder Hoppenbrouwers en Rochussen en P. Stortenbeker. In 1880 maakte hij een zeereis met de Willem Barentsz. naar Spitsbergen en in 1903 maakte hij een reis naar Amerika. Hij specialiseerde zich in winter gezichten, waarin hij vakkundig de atmosfeer uitbeeldde van winterse dagen in bossen en langs kanalen.

Louis Apol behoort tot de belangrijkste meesters van de Haagse School en is vooral bekend geworden met zijn winterlandschappen en besneeuwde bos gezichten. Mensen spelen daarin een heel ondergeschikte, soms zelfs geen enkele, rol. Alle aandacht gaat naar de natuur.  De mooiste landschappen vond hij vooral in en rond Den Haag en rond Arnhem. Ook schilderde hij een aantal zomerse rivier- en heidegezichten. 

Apol behaalde een zilveren medaille op de tentoonstelling in Amsterdam in 1874 en in 1898 een gouden medaille in Barcelona.

Werk van Louis Apol is o.a. in het bezit van het Rijksmuseum te Amsterdam, het Rijksprentenkabinet, het museum in Arnhem, het Dordrechts Museum, het gemeentemuseum te Den Haag, het Frans Halsmuseum in Haarlem en het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. De koninklijke familie bezit ook werk van hem!

 

Apol, Louis (1850-1936) - sneeuwstorm

€ 950,00

  • 2 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1