Hulshoff Pol, Albertus Gerhard (1883-1957)

 

Een schitterend landschapsschilderij (olieverf op doek) van de kunstenaar Albertus Gerhard Hulshoff Pol (1883-1957). Met authentieke lijst (gratis). Gesigneerd rechts onder. Afmetingen met lijst: 86 cm. x 61 cm. Doekmaat: 70 cm. x 45 cm. Conditie doek: redelijk tot goed (zie foto's). De lijst heeft helaas wat beschadigingen*. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

*Dit werk kunnen wij ook leveren met een nieuwe lijst (in onderling overleg en met bijbetaling).

 

Info:

 

Albertus Gerhard Hulshoff Pol werd op 12 februari 1883 te Hengelo geboren. Omdat hij van zijn vader niet mocht gaan schilderen voordat hij een diploma had behaald ging hij eerst naar de 3-jarige HBS te Deventer en vervolgens naar de Handelsschool te Utrecht. Daarna ging hij naar Amsterdam en kreeg onderricht in het schilderen van A.M. Gorter. Hij trok veel met Gorter de natuur in om samen te schilderen.Daarna was hij een korte tijd student aan de Rijksacademie te Amsterdam. Verder was hij leerling van prof. H.J. Wolter, Deutman en Mondriaan.
Hulshoff Pol, later in Hilversum wonend, was de jeugdvriend van Mondriaan. Samen trokken ze erop uit om het landschap te schilderen. Hulshoff Pol deed dat in een stoere, expressieve stijl, met grote vormen en zware kleuren. Het motief zuiverde hij net als Mondriaan steeds verder uit, zodat de essentie overbleef. 
Zijn onderwerpen:waren: Landschappen, figuren, interieurs, stillevens, portretten en naakten. Officiële successen waren de Willink van Collen-prijs, de St. Lucasprijs en de Gouden medaille van Arti. Hij schilderde behalve in Laren ook in Kortenhoef, Loosdrecht en Hilversum. Zijn beste doeken werden altijd geschilderd met een breed gebaar, vlug en met een krachtige zwaai.
Hij was lid en exposeerde op de tentoonstellingen van 'Arti', 'St. Lucas', 'Pulchri' en Mij. 'Rembrandt', 'De Gooische Schildersvereniging' en verder in Laren en Venetië. Hij was jaren lid van de jury van St. Lucas. Zijn werk hangt o.a. in het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Museum te Boekarest. Hij overleed te Hilversum op 4 april 1957.

 

Hulshoff Pol, Albertus Gerhard (1883-1957)

€ 695,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1