Donnadieu, Jean-Christophe (1963)

 

Een prachtig modern en hedendaags kunstwerk (olieverf op doek) van de Belgische kunstenaar Jean-Christophe Donnadieu (1963). Met eenvoudige lijst. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1998. De afmetingen met lijst:47 cm. x 39 cm. De doekmaat is: 46 cm. x 38 cm. De conditie van het kunstwerk is goed.Slechts op enkele plekjes een beetje verfverlies. Dit is bijna niet zichtbaar en zeker niet hinderlijk. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

 

Wat brengt ons het bijzondere werk van Jean-Christophe Donnadieu?

Een cadeau zeker: kostbare dingen, erg erudiet maar voldoende 'gevonden' zodat ze elkaar onmiddellijk raken.

Van al deze inspiratie ontleend aan oude bronnen, doet Jean-Christophe Donnadieu een delicaat werk waarvan de betekenis verborgen kan zijn onder een enigma en symbolen, maar dat aantrekkelijk is voor het oog en de geest.

Hoe houd je niet van deze composities die het grootste deel achterlaten op de tekening (omdat Jean-Christophe een volleerd tekenaar is), naar het licht en naar de kleur ... naar de oude voorwerpen, gekozen, dragend, 'gevangen' door werken die vasthouden zo veel van de schildersezel als van het papiertheater of het reliekschrijn.

Tijdperken kruisen elkaar en worden altijd gevonden in het hedendaagse. Het wordt ook getoond in grote composities die zijn geschilderd met een techniek die de Ouden waardig is, gelieerd aan het openhartige gesprek van een kunstenaar die behoorlijk van zijn tijd is.

Jean-Christophe Donnadieu, geboren in Brussel, woont en werkt in Montpellier en Pic-Saint-Loup.

 

Donnadieu, Jean-Christophe (1963)

€ 1.250,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1