kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


peter klashorst (1957)

te_koop_een_schilderij_van_peter_klashorst_1957
Peter Klashorst (1957) | 21ste eeuw | Olieverf op papier | Abstracte compositie | Prijs: 495,= euro

Klashorst, Peter (1957)

 

Beschrijving:

Een schitterend modern kunstwerk (abstracte compositie, olieverf op papier) van de Nederlandse kunstenaar Peter Klashorst (1957). Het werk is mooi ingelijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 65 cm. x 50 cm. De beeldmaat is: 64 cm. x 49 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Peter KLASHORST, schilder, fotograaf en beeldhouwer. Geboren in 1957 in Santpoort. Opleiding: Van 1976 tot 1981 volgde Klashorst zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Peter Klashorst heeft gewerkt in Amsterdam, New York, Cambodja, Thailand en meerdere landen in Afrika. Klashorst verwierf na zijn afstuderen al snel bekendheid. In de jaren ’80 wordt hij gerekend tot de neo-expressionistische Nieuwe Wilden. In 1987 begon Klashorst een kunstenaarscollectief dat zich afzette tegen het abstract expressionisme en dus schilderde naar waarneming. After Nature is berucht om performances op straat, in de natuur en op kunstmanifestaties. Het collectief richtte ook het Amsterdams Instituut voor Schilderkunst op, waar het schildercursussen en een inloopatelier verzorgde. After Nature stuitte op veel weerstand in progressieve kringen en het duurde lang voor het erkenning kreeg. Klashorst wisselde regelmatig van schilderstijl en staat ook bekend om zijn losbandige levensstijl. Een van zijn laatste projecten, gesteund door UNESCO, is het schilderen van slachtoffers van de Khmer Rouge-periode in Cambodja. Exposities en prijzen: In 1982 won Klashorst de Buning Brongers prijs, in 1983 ontving hij een Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Klashorst heeft geëxposeerd in gerenommeerde galeries in binnen- en buitenland.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Klashorst, Peter (1957)

€ 495,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1