Nieuwenhoven, Willem van (1879-1973)

 

Een prachtig klassiek kunstwerk (mannenportret, olieverf op doek) van de Nederlandse kunstschilder  Willem van Nieuwenhoven Sr. (1879-1973). Met mooie authentieke lijst. Gesigneerd links boven. De doekmaat is: 40 cm. hoog x 30 cm. breed. De conditie van het kunstwerk is goed. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

 

De Kunstschilder Willem van Nieuwenhoven werd op 20 juni 1879 geboren te Rotterdam. Hij volgde zijn opleiding aan de Ambachtsschool voor decoratieschilders en kreeg avondlessen op de Academie voor Beeldende Kunst te Rotterdam onder leiding van A. van Maasdijk. Aannemelijk is dat hij ook van zijn vader Hendricus Gerardus van Nieuwenhoven, geboren op 10 november 1851 te Scheveningen en overleden te Laren op 12 juni 1927 ook les heeft gehad. Tevens poseerde hij ook vaak voor zoon Willem van Nieuwenhoven junior.

Van Nieuwenhoven schilderde voornamelijk portretten, interieurs en figuren. In zijn studietijd stond hij aanvankelijk onder invloed van de "Oude Meesters" en werd sterk aangetrokken tot het schilderen van stillevens.

Hij was bevriend met Henri Dievenbach en heeft vermoedelijk samen met hem enige tijd in Hilversum gewoond. Toen hij naar Laren vertrok woonde hij op de Lagevuurscheweg tegenover de plek waar hij in 1910 een stuk grond van ca. 4000 m2 kocht en daar, een landhuis liet bouwen,waar hij tot na de oorlog heeft gewoond. Dit huis staat op de Lage Vuurscheweg 21. Later werd achter dit huis een atelier gebouwd die nu nr. 19 heeft waarin hij zijn laatste jaren heeft gewoond.

Zijn grootste bekendheid kreeg hij door zijn fraaie minutieus getekende miniatuurportretten op ivoor. Hij was een van de minder opvallende figuren in het Larense kunstwereldje. Hij was lid van de "Club van 10 van Hamdorff." Hij kreeg 2 kinderen; dochter Marijke en zoon Willem jr., die ook kunstenaar werd. Op hoge leeftijd noodzaakten de omstandigheden Willem sr. zijn huis te verlaten en met zijn vrouw intrek te nemen in het Rosa Spierhuis te Laren alwaar hij overleed op 9 december 1973. Bron: De Valk Lexicon Laren - Blaricum.

 

Nieuwenhoven, Willem van (1879-1973)

€ 1.000,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1