Noordijk, Willem Frederik (1887-1970)

 

Een prachtig bloemstilleven (olieverf op board) van de Nederlandse kunstenaar Willem Frederik Noordijk (1887-1970). Zeer mooi gelijst. Gesigneerd links onder. Afmetingen met lijst: 55 cm. x 74 cm. Boardmaat: 43,5 cm. x 62,5 cm. Conditie: heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

 

Willem Noordijk werd op 6 mei 1887 te Schiedam geboren. Hij was leerling van de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag tussen 1914 en 1917 onder leiding van Frits Jansen. Tussentijds verwierf hij nog de tekenakte M.O. In die periode kreeg hij ook raadgevingen van  Herman Johannes van der Weele , Frans Pieter ter Meulen en van Willem Hamel. In het voorjaar van 1914 viel hem de Koninklijke Subsidie voor jeugdige kunstschilders ten deel, die hij tot 1917 behield. In zijn jonge jaren ,maakte hij werken van boerenmensen en figuren, zoals Volendamse en Huizer vissers.

Geïnspireerd door de natuur besloot hij zich te vestigen op het platteland tussen Laren en Eemnes. In deze omgeving schilderde hij zijn mooiste landschappen en poldergezichten. Vanuit zijn studio had Noordijk het vrije uitzicht over de vlakke polderweiden tot aan de Eemnesserdijk. Ook schilderde hij veelvuldig het “duinlandschap” rondom Blaricum en de bossen bij Okkenbroek.  Naast zijn de landschappen uit zijn directe omgeving schilderde hij ook  vee en  portretten  (vooral van vissers) .

Hij maakte ook studiereizen naar Spanje, Frankrijk, Engeland en Italië.

In 1920 had hij een expositie bij Kunsthandel J.J. Biesing te Den haag, waar hij 53 werken tentoonstelde, waaronder een zelfportret.

Willem Noordijk schilderde, tekende en etste in de impressionistische trant. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging “St. Lucas” te Amsterdam.

 

Noordijk, Willem Frederik (1887-1970)

€ 395,00

  • 7,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1