kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


kunstboek_van_wbooks_over_arnout_van_albada_kopen_bij_kunsthandel_martins_anno_2018
ARNOUT VAN ALBADA | À POINT – SCHILDERIJEN | Prijs: 15,45 euro (inclusief verzending)

Arnout van Albada | À Point – Schilderijen

 
Specificaties

 

Aantal pagina's

112

Formaat

24,5 x 31 cm

Auteurs

Illustraties

circa 50 afbeeldingen in kleur

ISBN

9789462581814

Jaar

2017

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Bijzonderheden

In samenwerking met Drents Museum

Tentoonstelling

14 februari t/m 25 juni 2017

 

Arnout van Albada geldt als één van de beste stilleven schilders van Nederland. De Groninger schilder kreeg zijn opleiding aan Academie Minerva: in het laatste kwart van de vorige eeuw dé kunstopleiding voor kunstenaars die zich specialiseerden in de figuratieve kunst, gebaseerd op de waarneembare werkelijkheid. In À point. Arnout van Albada ligt de nadruk op zijn sterk gestileerde stillevens met etenswaren als onderwerp.

 

Door zijn geweldige techniek is Arnout van Albada in staat een ogenschijnlijk eenvoudig onderwerp naar een ander plan te tillen. Van Albada zegt daar zelf over: ‘De keus van mijn onderwerpen wordt helemaal bepaald door wat ik zelf mooi, lekker of aantrekkelijk vind. Etenswaren die mooi zijn verpakt of een mooie verpakking alleen. Ik kijk naar subtiele contrasten in materialen, kleuren of vormen. Uiteindelijk probeer ik het ongrijpbare van zo’n voorwerp te vangen, geïsoleerd van zijn context, in een tijdloos en magisch beeld.’

 

À point. Arnout van Albada is een strak en stil uitgegeven monografie van een échte stillevenmaker. Dit is het achttiende deel in de serie monografieën van het Drents Museum over hedendaagse kunstenaars.

 

In het boek is ook een bijdrage opgenomen van culinair journalist Janneke Vreugdenhil – bekend van het NRC Handelsblad en het boek Solo Food –over de esthetiek én geschiedenis van de pudding. Ook zit er een recept voor Champagnegelei bij.

 

Gratis verzending boven 30,= euro (binnen Nederland).  Onder 30,= euro: 2,95 euro voor verzending (binnen Nederland).

 

Arnout van Albada | À Point – Schilderijen
€ 24,95

€ 15,45

  • 2 kg
  • Uitverkocht