kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


kunstboek_kopen_bij_kunsthandel_martins_anno_2018
Art Nouveau in Nederland | Uitverkocht!

Art Nouveau in Nederland

 
Specificaties

 

Auteurs

Bijzonderheden

In samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag

Tentoonstelling

21 april t/m 28 oktober 2018

ISBN

9789462582668

Aantal pagina's

240

Formaat

24,5 x 29,2 cm

Illustraties

ca. 200

Uitvoering

Gebonden

Jaar

2018

Taal

Nederlands, Engels

 

We zijn kinderen van de eeuw der stoommachine, der telegraaf en der elektriciteit. We hebben ons afgewend van het schoone en daarom begrijpen we het niet meer’, stelt ontwerper en sierkunstenaar Johannes Ros in 1904. Zijn houding typeert de toegepaste kunsten in Nederland rond de eeuwwisseling. Art Nouveau in Nederland presenteert drie fascinerende decennia (1884-1914) waarin ontwerpers en kunstenaars een antwoord proberen te vinden op de moderne tijd.

 

Terwijl Europa rond 1900 in een stroomversnelling raakt, vinden in de Nederlandse toegepaste kunsten juist reactionaire bewegingen plaats. Er ontstaat een herwaardering voor het ambacht, een grote interesse in het volmaakte en ongerepte van de natuur, een zoektocht naar de nationale identiteit en tegelijkertijd een fascinatie voor exotische, ‘onbedorven’ culturen: de Art Nouveau sprankelt van vernieuwingsdrift en idealisme, maar is net zozeer een zoektocht naar het authentieke in een veranderende wereld.

 

Met werken van o.a. Gerrit Willem Dijsselhof, Theo Nieuwenhuis, George Hendrik Breitner, Johan Thorn Prikker en Jan Toorop.

 

Uitverkocht!

Art Nouveau in Nederland

€ 0,00

  • 2 kg
  • Uitverkocht