Rondom de Bergense School

Specificaties

 

Auteurs

,

Illustraties

200 afbeeldingen in kleur

ISBN

9789462581210

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

264

Bijzonderheden

In samenwerking met Museum Kranenburgh

Jaar

2016

 

Bergen, Noord-Holland. Het was dit dorp dat in het decennium tussen 1915 en 1925 een broedplaats zou worden voor een generatie kunstenaars wiens invloed tot ver na hun tijd is na blijven galmen. Rondom de Bergense School verhaalt binnen deze honderd vierkante kilometer aan oppervlakte dat avant-gardisten als John Rädecker, Charley Toorop, Dirk Filarski en Leo Gestel hun door expressionisme en kubisme beïnvloede stijlen tot perfectie vijlden.

 

Vanuit Museum Kranenburgh zijn de meest bijzondere en aansprekende werken bijeengebracht in Rondom de Bergense School. Hoewel Kranenburgh niet alleen werken uit de periode van de school tentoonstelt, levert het werk van de Bergense groep schilders een belangrijke bijdrage aan de identiteit van Kranenburgh. Vanuit heel Nederland en van voorbij onze grenzen komen bezoekers naar Bergen om te zien wat de Bergense school zo bijzonder maakt.

 

Rondom de Bergense School is na Schilderkunst in Laren de tweede publicatie in de reeks over Nederlandse kunstenaarskolonies.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Rondom de Bergense School

€ 22,95

  • 1 kg
  • Beschikbaar