Carolein Smit | WORKS

 
Specificaties

 

Auteurs

ISBN

9789462582545

Aantal pagina's

368

Formaat

23 x 28 cm

Jaar

2018

Taal

Nederlands, Engels en Duits

Bijzonderheden

In samenwerking met Drents Museum

Tentoonstelling

3 november 2018 t/m 3 maart 2019 (Assen);
18 maart 2018 in Londen en vanaf 2 juni in Leipzig

Fotografie

Winnifred Limburg

 

 • Een met parels omhangen rat op een juwelenkist, een Christusfiguur gesluierd door bloeddruppels, een aap met druiven in zijn armen. Het werk van keramiste Carolein Smit is zowel humaan als mysterieus, natuurlijk als bovennatuurlijk en vaak rauw en confronterend. Deze oeuvrecatalogus verschijnt bij drie tentoonstellingen in Londen, Leipzig en het Drents Museum.

  De beelden van Smit hebben raakvlakken met de klassieke vanitasthematiek – de aanwezigheid van de dood maakt het hier en nu de moeite waard om te leven. Aan de buitenkant gebruikt zij een beeldtaal die raakt aan rariteitenkabinetten: wetenschappelijk, religieus, anatomisch. Ze tonen het afwijkende om het normale te bevestigen, rubriceren het eigenaardige om de wetenschappelijke orde in stand te houden.

  ‘Mensen neigen naar mystiek en rituelen in een tijd waarin alles op het internet te vinden is,’ zegt Smit. ‘Over die emotionele kortsluiting, daar gaan mijn beelden over. Over de spanning tussen schuld en onschuld, macht en onmacht, leven en dood.’

   

  Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Carolein Smit | WORKS

€ 29,95

 • 2 kg
 • Beschikbaar