Escher op reis – Escher’s Journey (2e druk)

 
Specificaties

 

Auteurs

Bijzonderheden

In samenwerking met Fries Museum

Tentoonstelling

28 april t/m 28 oktober 2018

ISBN

9789462582750

Aantal pagina's

186

Formaat

20 x 25 cm

Illustraties

ca. 100 afbeeldingen kleur

Uitvoering

Hardback

Jaar

2018

Taal

Nederlands, Engels

 

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar.

 

In dit boek volg je Escher op zijn fysieke en mentale reizen. De reis begint in 1898 als Maurtis Cornelis wordt geboren in het stadspaleis aan de Leeuwarder Grote Kerkstraat. De locaties waar hij later verblijft zijn van grote invloed op zijn kunstenaarschap. Van het grauwe platte Nederland van de jaren 1910 tot de zon en de bergen van de Méditerranée.

 

In Italië brengt Escher zijn gelukkigste jaren door. Onder invloed van de prachtige steden en landschappen begint hij te experimenteren met opvallende perspectieven en beeldcompilaties. Terug in Nederland verwerkte Escher zijn ervaringen en indrukken tot complexe mathematische beelden en onmogelijke werelden. De iconische werken die Escher zo bekend en geliefd maken, vormen het hoogtepunt en het eindpunt van de reis.

 

M.C. Escher’s work is admired all over the world and is considered to be an icon of the twentieth century. This book opens the doors to his imagination and explores his personal and artistic development. Travel with Escher from his Dutch hometown of Leeuwarden to southern Europe, see Italy through the years and thread in his footsteps through the imaginary worlds for which he became famous. A voyage of discovery to make time and time again.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Escher op reis – Escher’s Journey (2e druk)

€ 29,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar