Glenn Brown | Rembrandt After Life

 
Specificaties

 

Aantal pagina's

80

Auteurs

,

Illustraties

circa 50 afbeeldingen in kleur

Jaar

2017

ISBN

9789462581838

Taal

Nederlands Engels

Uitvoering

Paperback met flappen

Formaat

24 x 29 cm

Bijzonderheden

In samenwerking met Museum Het Rembrandthuis

Tentoonstelling

27 januari t/m 23 april 2017

 

De Britse kunstenaar Glenn Brown maakte in de jaren negentig furore met zijn krachtige en ontluisterende bewerkingen van Oude Meesters. Deze borduurden vaak voort op het werk van Rembrandt. Dit boek beschrijft de vele verschijningen van de grootmeester van de Gouden Eeuw in het werk van Brown. In een nieuwe serie etsen refereert Glenn Brown wederom aan Rembrandt.

 

Glenn Brown werkte mee aan Sensation, een tentoonstelling uit 1997 van Young British Artists (YBAs) in de Royal Academy. In 1994 had Brown al eens een Rembrandt bewerkt, op een manier die gevaarlijk dichtbij de meester kwam. Vervolgens ontwikkelde hij een nieuwe en radicale stijl waarin hij werken van de Oude Meesters transformeerde, waarbij hij in soepele en dunne stroken van heldere kleuren gebruikte in elegante lijnen en arceringen. In 2008 sloeg hij een nieuwe weg in met Layered Portraits, ook weer gebaseerd op Rembrandt en anderen. Zijn meest recente omslag kwam met een nieuwe techniek tot stand, waarbij Glenn Brown etsen maakte die voortborduren op Rembrandts tekeningen.

 

Kleurenillustraties van Glenn Browns werk laten zien hoe hij consistent blijft zoeken naar nieuwe middelen om een vervreemdend effect op de kijker uit te oefenen, een effect dat verontrust maar tegelijkertijd meeslepend en toegankelijk is.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Glenn Brown | Rembrandt After Life

€ 24,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar