Hermann Markard

 
Specificaties

 

ISBN

9789462581821

Auteurs

Aantal pagina's

144

Illustraties

circa 100 afbeeldingen in kleur

Jaar

2018

Uitvoering

Paperback

Formaat

24,5 x 31 cm

Taal

Nederlands, Engels en Duits

Bijzonderheden

In samenwerking met Drents Museum

 

Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog begon Hermann Markard, op zestienjarige leeftijd, te tekenen en schilderen aan de kunstacademie Karlsruhe. Maar na een paar semesters moest hij in militaire dienst. Hij overleefde de laatste gevechten van de oorlog en vond de mogelijkheid om zijn studies voort te zetten in een land waar de status van de kunsten even chaotisch was als die van de economische en politieke situatie. Na een laatste zomersemester in Salzburg, aan Oskar Kokoschkas ‘Schule des Sehens’, begon hij zijn professionele leven en carrière.

 

Uiteindelijk besloot Hermann Markard te doen wat niemand in die periode aan het doen was: de mens schilderen. Hij maakte portretten, puur voor zichzelf. Maar niemand toonde interesse. Markard kreeg nauwelijks de gelegenheid om te exposeren of zelfs maar een schilderij te verkopen. Dus ging hij, zoals veel kunstschilders, werken als decorontwerper. Maar tijden veranderen, en meningen ook.

 

Tegenwoordig heeft Markard een klein en overzichtelijk oeuvre van schilderijen en tekeningen, waarbij elk onderdeel zorgvuldig is samengesteld en uitgewerkt. Soms moest hij jaren zoeken naar de juiste vorm, kleur of uitdrukking voor één enkel schilderij. Dit boek bevat het grootste gedeelte van zijn oeuvre: zijn portretten sinds 1980.

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

Hermann Markard

€ 24,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar