Hollandse Meesters uit de Hermitage

 
Specificaties

 

Auteurs

ISBN

9789078653684

Jaar

2017

Aantal pagina's

216

Formaat

24 x 31 cm

Illustraties

342 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Gebonden

Bijzonderheden

In samenwerking met Hermitage Amsterdam

 

In het najaar van 2017 komen zestig Hollandse Meesters uit de Hermitage St. Petersburg terug naar hun geboortegrond. Veel van deze zeventiende-eeuwse schilderijen zijn voor het eerst sinds eeuwen weer in Nederland, want de liefde van de russen voor de Hollandse Meesters begon vroeg. Peter de Grote kocht in de zeventiende eeuw al Hollandse werken aan en zijn opvolgers deden er in hun verzamelwoede nog een schepje bovenop.

 

Over de liefde van de Russen voor de Hollandse Meesters en de invloed ervan op hun eigen kunstontwikkeling is tot nu toe nog maar mondjesmaat gepubliceerd. Hollandse Meesters uit de hermitage brengt voor het eerst uitgebreid in kaart waarom de Russen zo van de ‘Hollanders’ hielden, hoe de collecties gevormd werden (en dat er ook wel eens wat misging bij het transport) en hoe de schilderijen de Russische kunst diepgaand hebben beïnvloed.

 

Behalve veel achtergrondinformatie en nieuwe inzichten bevat dit boek een ongekende rijkdom aan beeldmateriaal. Kortom, een standaardwerk dat zowel voor de kenner als voor de minder ingewijde liefhebber veel te bieden heeft.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Hollandse Meesters uit de Hermitage

€ 29,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar