Maria Lassnig. Ways of being

 
Specificaties

 

Aantal pagina's

208

Formaat

23 x 30 cm

Auteurs

ISBN

9789462583306

Jaar

2019

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Illustraties

circa 170 afbeeldingen in kleur

Bijzonderheden

In samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam

 

Maria Lassnig (1919-2014) geldt als een van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw. Ze was pionier van de body art en is geliefd vanwege haar van-binnen-naar-buiten manier van werken. Minder bekend is dat Lassnig ook sculpturen en films maakte, en werken die getuigen van haar afkeer van oorlog en de door mannen gedomineerde kunstwereld. Ways of being laat naast haar beroemde meesterwerken veel van deze minder bekende werken voor het eerst zien. Daarmee is het mogelijk een vollediger beeld van Lassnigs weergaloze werk te geven dan ooit tevoren.

 

Maria Lassnig maakte naam met haar Körperbewusstseinsbilder, waarin zij haar relatie tot de wereld definieerde. “Ik zocht naar een realiteit die meer in mijn bezit zou zijn dan de buitenwereld en vond deze in de vorm van de door mij bewoonde lichaamsbehuizing.”

 

Lassnig hield zich vanaf 1950 bezig met abstracte kunst. Bezoeken aan Parijs inspireerden haar tot experimenten met kleur, vorm en informele schilderkunst. Na zich eerst te hebben toegelegd op Strichbilder – grote schilderijen met vormen die alleen uit gekleurde lijnen bestonden – ging ze meer figuratief werken. Wat Lassnig in 1992 zei over haar benadering van tekenen, geldt waarschijnlijk voor al haar kunst: “Overdrijving als gewetenskwestie: één stap te ver en dingen worden absurd – iets wat ik niet wenselijk vind.”

 

Dit boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Stedelijk Museum Amsterdam van 6 april t/m 11 augustus 2019.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Maria Lassnig. Ways of being

€ 29,50

  • 2 kg
  • Beschikbaar