Spaanse Meesters uit de Hermitage (2e druk)

 
Specificaties

 

Auteurs

ISBN

978 90 78653 57 8

Taal

Nederlands

Aantal pagina's

208 pag.

Illustraties

120 afbeeldingen in kleur

Uitvoering

Gebonden

Jaar

2015

Bijzonderheden

In samenwerking met Hermitage Amsterdam

 

Zes meesters, zestig meesterwerken. Spaanse meesters uit de Hermitage biedt een overzicht van de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje: die in de Hermitage. El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya zijn de visuele representanten van historisch Spanje: de late zestiende en zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw voor de Spaanse kunst.

 

Expressief, intens en on-Hollands temperamentvol – dat is de artistieke signatuur in Spaanse meesters uit de Hermitage. Een samenkomst van het spirituele en het theatrale, waarbij El Greco, Ribera en Zurbarán nog intensere licht-donkercontrasten dan de Italiaanse schilders gebruikten. Daarbij ademen het kenmerkende handschrift van Murillo en Velázques en het confronterende realisme in de indringende grafiekseries van Goya de trots van Spanje.

 

Spaanse meesters uit de Hermitage weerspiegelt aan de hand van zestig schilderijen de zonnige en duistere kanten van de Spaanse geschiedenis en het unieke van de Spaanse kunst. Grote werken van grote schilders, met in de kleine lettertjes verhalen die blijven hangen.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Spaanse Meesters uit de Hermitage (2e druk)

€ 29,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar