Uit de stal van Bosch | Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

 
Specificaties

 

Auteurs

, ,

ISBN

9789462582873

Aantal pagina's

96

Illustraties

Circa 30 afbeeldingen in kleur

Formaat

22,5 x 27 cm

Uitvoering

Gebonden

Taal

Nederlands

Jaar

2018

Bijzonderheden

In samenwerking met Het Noordbrabants Museum

Tentoonstelling

1 december 2018 t/m 10 maart 2019

 

  • Het feest van driekoningen, jaarlijks gevierd op 6 januari, is in de christelijke traditie de viering van de openbaring van de goddelijke natuur van Jezus aan de drie wijzen uit het oosten. Het feest van de epifanie was omstreeks 1500 buitengewoon populair in de beeldende kunst. Dit heeft een groot aantal feestelijke voorstellingen opgeleverd, waarbij kunstenaars zich te buiten gaan aan de verbeelding van exotische figuren, hun kledij en hun attributen.

    Ook Jheronimus Bosch verbeeldde het thema verschillende keren. Twee eigenhandige schilderijen resteren. Een bevindt zich in de collectie van The Metropolitan Museum of Art (New York) en het andere in het Museo del Prado (Madrid). Beide schilderijen werden al vroeg gekopieerd en geïmiteerd en dus gewaardeerd. De vroege waardering uit Bosch’ eigen tijd is opmerkelijk. Met meer dan 30 bewaard gebleven vroege kopieën is de interpretatie van Bosch een van de populairste composities uit de laatmiddeleeuwse Nederlanden. Het Bosch Research and Conservation Project heeft een aantal van deze kopieën nauwkeurig onderzocht.

    De prestaties van Bosch met betrekking tot de verbeelding van de aanbidding der koningen worden hier op een toegankelijke wijze gepresenteerd en in een kunst- en cultuurhistorische context geplaatst, waardoor dit boek zowel voor kunsthistorici als voor een algemeen publiek de moeite van het lezen – en bekijken – waard is.

 

Inclusief gratis verzending binnen Nederland en zorgvuldige verpakking.

 

Uit de stal van Bosch | Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

€ 19,95

  • 2 kg
  • Beschikbaar