kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


luis filcer (1927-2018)

te_koop_aangeboden_een_zeefdruk_getiteld_el_jurado_van_de_kunstenaar_luis_filcer_1927-2018_moderne_kunst
Luis Filcer (1927-2018) | 20ste eeuw | Zeefdruk op papier | "El Jurado" | Taxatiewaarde: 225,= euro | Nu te koop voor: 150,= euro | Met echtheidscertificaat!

Filcer, Luis (1927-2018)

 

Beschrijving:

Een prachtig modern kunstwerk te koop ( "El Jurado", zeefdruk op papier ) van de kunstenaar Luis Filcer (1927-2018). Het kunstwerk is mooi achter glas ingelijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 55 cm. x 57 cm. De beeldmaat is: 22 cm. x 26,5 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele lichte gebruikssporen. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Luis Filcer is geboren in 1927 in Zhitomir, Oekraïne. Om de pogroms te ontvluchten verliet zijn familie toen hij zes maanden was Rusland om zich in Mexico te vestigen. Hij begon zijn schilderstudie aan de belangrijkste kunstacademie in Mexico, de Academia de San Carlos, toen hij 17 jaar oud was, en studeerde later op de privéschool van de bekende leraar José Bandasano. In 1949 won hij bij zijn eerste deelname aan een wedstrijd voor Mexicaanse schilderkunst de zilveren medaille, om daarna in 1950 en 1953 tweemaal een gouden medaille te behalen. Hij vertegenwoordigde Mexico in drie biënnales, in Chili, Japan, en Engeland. Het is ook in deze periode dat hij een Mexicaanse studiebeurs ontvangt om in Frankrijk, Italië en Nederland gedurende twee jaren aan verschillende kunstacademies te werken. Hij neemt ook deel aan een van de belangrijkste groepsexposities, georganiseerd door het museumpaleis voor schone kunsten " Meesterwerken van de Mexicaanse Kunst", welke 15 jaar lang over de wereld reist. Filcer blijft naar Europa reizen en vestigde zich voor een periode van twintig jaar in Nederland, hij bleef echter steeds terug keren naar Mexico en vele andere landen om zijn vele tentoonstellingen te houden. In 1988 neemt hij deel aan een groepsexpositie "Twintig expressionistische kunstenaars" in het Grand Palais in Parijs. In 1990 stelt hij tentoon in het Museum voor Moderne kunst te Mexico City ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. In 1994 heeft hij zijn grootste expositie tot nu toe in het museum voor hedendaagse kunst van de universiteit van Mexico City. Dit museum is het grootste van Latijns Amerika, met zijn 2500 m2 grote expositieruimte, waarin het werk van vele jaren exposeert. Heden ten dage woont hij in Mexico, maar hij blijft reizen om zijn tentoonstellingen bij te wonen. Het aantal van zijn tentoonstellingen heeft thans de 200 overschreden. Hij schildert de tegenstellingen in de mens op zowel het sociale en economische als het religieuze vlak. Hij houdt ervan zijn eigen ervaringen van het leven van alledag te schilderen en is altijd op zoek naar een betere toekomst.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Afhalen of (te betalen) verzending per koerier.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, afhalen of (te betalen) verzending per koerier.

 

Filcer, Luis (1927-2018)
€ 225,00

€ 150,00

 • 5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1