kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jan peter van opheusden (1941)

te_koop_aangeboden_een_zeefdruk_van_de_kunstenaar_jan_peter_van_opheusden_1941
Jan Peter van Opheusden (1941) | Moderne kunst 21ste eeuw | Zeefdruk | "Compositie met figuren" | Taxatiewaarde: 150,= euro | Nu te koop voor: 95,= euro | Met echtheidscertificaat

Opheusden, Jan Peter van (1941)

 

Beschrijving:

Een prachtig modern kunstwerk te koop ( "compositie met figuren", zeefdruk ) van de Nederlandse kunstenaar Jan Peter van Opheusden (1941). Losbladig. Tegen meerprijs kunnen wij dit kunstwerk met een aluminium of houten lijst leveren. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 2002. De papiermaat is: 38 cm. x 50 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

Jan-Peter van Opheusden (Eindhoven1941) is een Nederlandse kunstenaar. Van Opheusden studeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (deze is nu uitgegroeid tot de Design Academy Eindhoven), maar hij besloot in 1978 toch om, na een periode van 15 jaar als leraar werkzaam te zijn geweest, zich te vestigen als vrij kunstenaar. Hij omarmde een scala van disciplines: schilderen, beeldhouwen en grafische technieken. Zijn werk kenmerkt zich door de vrolijke, kleurige (zonnige uitstraling) en behoort tot de expressieve en vrij figuratieve schilderkunst. Zijn thematiek is tamelijk breed en deze komt veelal voort uit het dagelijks leven. Van Opheusden schildert huizen, portretten en stillevens. Hij heeft gekozen voor de kwast en verf om uitdrukking te geven aan de passie en gevoelens die hij voor zijn leven heeft. Soms wordt zijn stijl ook wel als volgt uitgedrukt: "uit het hart met een rechtstreekse lijn naar de geoefende hand". Van Opheusden ondernam studiereizen naar o.a. Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije, Portugal, China, en Bali. De Duitse deskundige dr. Manfred Boetzkes schreef in een uitgebreid essay: ”Jan Peter van Opheusden behoort tot een generatie van Europese en Amerikaanse kunstenaars, die de fundamentele traditie der modernen heeft herbeleefd en overtuigend heeft gerehabiliteerd, nadat die traditie enkele decennia lang was ondergesneeuwd door de dogma’s van de abstractie. Het resultaat: een onvervalst zinnelijk schilderen zonder grenzen. Hij behoort, zeker na de presentatie van zijn werk in de Parijse “Grande Arche”, tot de kunstenaars wier werk internationaal gezien en bediscussieerd wordt.” Het werk van Jan-Peter van Opheusden was in diverse Nederlandse galeries te zien, met name: AmsterdamDen HaagDordrechtHelmond en Eindhoven; daarnaast zijn werken van hem in diverse musea aanwezig. Tevens hingen zijn werken in de Optiebeurs Amsterdam, het World Trade Center Amsterdam, bij Nissan Nederland en bij de NMB-kantoren. In het buitenland hing zijn werk in galeries in onder andere: KeulenWürzburgHamburgKoblenzGstaad, maar ook in SingaporeLos AngelesSan FranciscoAntwerpenTunis, op Bali en Majorca. In 1998 exposeerde hij nog in de Grand d'Arche in Parijs en in het bekende casino van Monaco. In 2008 exposeerde hij in Peking in het Today Art Museum en in 2009 in Die lange Nacht der Museen in Hamburg.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk.

Opheusden, Jan Peter van (1941)
€ 150,00

€ 95,00

 • 1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1