kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


bert Vredegoor (1956)

te_koop_aangeboden_een_zeefdruk_van_de_kunstenaar_bert_vredegoor_1956
Bert Vredegoor (1956) | Moderne kunst 20e eeuw | Zeefdruk | Oplage: 10/40 | "moderne compositie" | Van 250,= euro | Nu te koop voor: 175,= euro (Kunstaanbieding!)

koop nu direct online!


Vredegoor, Bert (1956)

 

Beschrijving:

Een schitterend modern kunstwerk te koop ( hand gesigneerde zeefdruk  10/40) van de kunstenaar Bert Vredegoor (1956). Mooi ingelijst. Gesigneerd midden onder en gedateerd 1985. Afmetingen met lijst: 81 cm. x 61 cm.  De beeldmaat is: 74 cm. x 54 cm. De conditie van het werk is goed. Het kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

Bert VREDEGOOR, Schilder, Graficus, Ruimtelijk werk:
Geboren te Deventer in 1956
Opleiding: Bert Vredegoor volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Arnhem.
Hij woont en werkt in Arnhem.
De werken van Bert Vredegoor laten zich nog het best omschrijven als 'hedendaagse iconen'. Het zijn stille meditatieve krachtbronnen. Objecten van aandacht en toewijding. Een schilderij van Bert Vredegoor is karig, maar niet arm. Van dichtbij bekeken onthult het beeld zelfs een rijke structuur. Laag na laag is de verf opgebouwd en afgeschrapt. De concentratie van de schilder op zijn werk manifesteert zich als een zuiveringsproces. Steeds weer wordt een werk beoordeeld, wat teveel is wordt verwijderd, waarna een nieuwe laag wordt toegevoegd. Bert Vredegoor zoekt naar de optimale balans tussen rijkdom en soberheid, tussen toon en kleur, tussen het ritme en de melodie. Titels van werken, als 'Zie de maan', 'De bomen' en 'Blote hemel', geven het spectrum aan waarbinnen Bert Vredegoor zich als beeldend kunstenaar beweegt. Het is het terrein van het associatieve, het intuïtieve, het archetype, het religieuze en het mythische. Om dit terrein te exploreren maakt hij gebruik van een zeer oorspronkelijke beeldtaal die grillig, decoratief, geometrisch, ornamentaal, direct en tekenachtig van karakter is. Soms gebruikt Bert Vredegoor eeuwenoude symbolen met mythische betekenissen om een werk een bepaalde duiding te geven en die aan de toeschouwer duidelijk te maken.
Exposities en prijzen: 
Galerie FAM, Nijmegen Galerie Maghi Bettini, Amsterdam Lineart, Gent (België) Museum DeHondt Dhaenens, Deurle

 

Vredegoor, Bert (1956)
€ 250,00

€ 175,00

  • 7,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1