kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


julius schrag (1864-1948)

(duitse school)

te_koop_aangeboden_een_interieur_schilderij_van_de_duitse_schilder_julius_schrag_1864-1948_deutsche_schule
Julius Schrag (1864-1948) | 19de/20ste eeuw | Duitse School | Olieverf op karton | Beeldmaat: 39,5 cm. x 29,5 cm. | "Stille arbeid" | Taxatiewaarde: 1.950,= euro | Onze prijs: 1.495,= euro | Met echtheidscertificaat

Schrag, Julius (1864-1948)

 

Beschrijving:

Een prachtig interieur schilderij te koop ( "Stille arbeid" , olieverf op karton ) van de Duitse schilder Julius Schrag (1864-1948).

Met vergulde lijst. Gesigneerd rechts onder, met toevoeging München en gedateerd 1939. De afmetingen met lijst: 65 cm. x 56 cm. De beeldmaat is: 39,5 cm. x 29,5 cm. De algemene conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen. Het werk is in onze kunsthandel te bezichtigen en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Julius Schrag (Nürnberg, 27 juli 1864München, 10 oktober 1948 was een Duits kunstschildergraficus en etser. Schrag was de zoon van de koninklijke hof accountant Georg Friedrich Heinrich Schrag. Hij bracht zijn jeugd en jeugd door in Neurenberg en kreeg op jonge leeftijd zijn eerste schilderlessen van Lorenz Ritter en bezocht het atelier van Max Ebersberger. Vanaf 18 april 1882 volgde hij de natuurklas van Johann Leonhard Raab aan de Academie voor Schone Kunsten in MünchenHij studeerde ook bij Wilhelm von Diez, Wilhelm von Lindenschmitt en Heinrich von Zügel. Onder zijn klasgenoten waren Maximilian Dasio, Wilhelm Herder en Max Slevogt Als freelance kunstenaar verbleef Schrag aanvankelijk liever in Franken en Tirol. Hij liet zich vooral inspireren door de Nederlandse schilderkunst, waarvan hij de meesterwerken zag tijdens de Internationale Kunsttentoonstelling in München in 1888. Op basis van de schilderijen van de broers Maris, Mauve en Albert Neuhaus wilde hij landschappen schilderen in Friesland en Holland. In 1903 kon hij voor het eerst naar Nederland reizen, waar hij al heel lang naar verlangde. Hij maakte werken in AmsterdamVolendam en Monnikendam. Schrag bezocht vervolgens steeds weer Nederland en Vlaanderen en maakte schilderijen in BruggeMolNieuwpoortHeezeEdamHoorn en Amsterdam. In 1905 ontving hij in Salzburg de Gouden Oostenrijkse Staatsmedaille voor een Nederlands landschapsschilderij. Tijdens de 10de Internationale Kunsttentoonstelling in München ontving hij de Gouden Medaille voor het schilderij getiteld "Vlaams Interieur". In 1911 woonde Schrag een half jaar in Parijs. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij als kunstenaar in Lüneburg, LübeckWismarStralsund en DanzigIn Stralsund schilderde hij het schilderij "Sunny House", waarvoor hij in 1922 de Gouden Oostenrijkse Staatsmedaille ontving. Vanaf 1920 hield hij zich bezig met het landschap van Oost-Friesland. In de daaropvolgende bijna 25 jaar reisde hij er jaarlijks naartoe en schilderde in Emden, Greetsiel, AccumersielCarolinensiel en vissersdorpen aan de Beneden-Eems, vooral Ditzum en JemgumHij werkte vaak samen met de lokale kunstenaars Jaques Roskamp en Georg Warring. Schrag had een atelier aan de Kaulbachstraße in München, waar hij jarenlang zijn schilderijen uit Holland en Oost-Friesland bewaarde. Hij ontving vele onderscheidingen en zeer positieve recensies uit binnen- en buitenland. In 1926 werd hij benoemd tot hoogleraar. Zijn schilderijen zijn te zien in tal van Duitse musea, zoals MünchenNeurenbergEmdenLübeckHannoverKulmbach en Zwickau. Andere schilderijen bevinden zich in het buitenland en bevinden zich in privécollecties.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek en termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Schrag, Julius (1864-1948)
€ 1.950,00

€ 1.495,00

 • 8 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1