kunsthandel Martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


Baruch lopes de leao laguna (1864-1943)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_van_de_kunstschilder_baruch_lopes_de_leao_laguna_1864-1943_larense_school
Baruch Lopes de Leao Laguna (1864-1943) | Larense School | Olieverf op doek | Doekmaat: 62 cm. x 50,5 cm. | "Boer op het land met schep" | Richtprijs: 1.750,= euro (Doe een vrijblijvend bod!)

doe nu online een vrijblijvend bod!


Laguna, Baruch Lopes de Leao (1864-1943)

 

Beschrijving:

Een schitterend kunstwerk te koop ( "boer op het land met schep, olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Baruch Lopes de Leao Laguna (1864-1943). Larense School. Met een prachtige lijst.  Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 71 cm. x 59 cm. De doekmaat is: 62 cm. x 50,5 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk kan bezichtigd worden in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Biografie:

Baruch Lopes de Leao Laguna (Amsterdam, 16 februari 1864 Auschwitz, 19 november 1943) was een Nederlandse kunstschilder. Baruch Lopes de Leao was de zoon van Salomon Lopes de Leao Laguna en Sara Kroese. Nadat hij op tienjarige leeftijd wees was geworden kwam hij terecht in het Portugees-Israëlitisch Weeshuis in Amsterdam. Op zijn veertiende ging hij naar de Quelliniusschool, waar hij werd opgeleid tot decoratieschilder. In 1880 werd hij toegelaten tot de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, waar hij les kreeg van August Allebé en Barend Wijnveld. Op zijn zeventiende moest Baruch Lopes de Leao Laguna het weeshuis verlaten. Tot zijn twintigste woonde en werkte hij in de Amsterdamse joden buurt, onder andere in het atelier van Meijer de Haan. Hij verwierf enige bekendheid door illustraties te leveren aan Elseviers Maandschrift. In 1884 verliet Baruch Lopes de Leao Laguna de Rijksacademie. Een jaar later, in 1885, werd hij lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae, waar hij dat jaar ook voor het eerst exposeerde. Baruch Lopes de Leao schilderde veel natuurgetrouwe portretten van belangrijke personen, zoals de politicus Ferdinand Domela Nieuwenhuis, opperrabbijn Abraham van Loen, acteur Louis de Vries en zakenman Sylvain Kahn. Daarnaast specialiseerde hij zich in het schilderen van bloemen en interieurs. Landschappen schilderde hij slechts af en toe op verzoek van de Larense kunsthandel, omdat die goed waren voor export naar de Verenigde Staten.

 

Laguna, Baruch Lopes de Leao (1864-1943)

€ 1.750,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1