kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


anton mauve (1838-1888)

(leraar van vincent van gogh)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_anton_mauve_1838-1888_haagse_school
Anton Mauve (1838-1888) | Veluwse, Haagse- en Larense School | Olieverf op doek | Doekmaat: 31 cm. x 40 cm. | "meisje met konijnen in een stal" | Taxatiewaarde: 8.000,= euro | Nu te koop voor: 7.500,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

te dateren: 1862/1863


Mauve, Anton (1838-1888)

 

Beschrijving:

Een schitterend en museaal genre schilderij te koop  (olieverf op doek) van de Nederlandse kunstenaar Anton Mauve (1838-1888). Haagse School. Titel: "meisje met  konijnen in een stal".  Met een prachtige Gregors lijst. Gesigneerd rechts onder.  Te dateren 1862/1863. Afmetingen met lijst: 51 cm. x 60 cm. Doekmaat: 31 cm. x 40 cm.  De  conditie van het kunstwerk is goed ( plaatselijk lichte craquelé ). Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport. NB: Lichte lichtreflectie in de foto's!

 

Biografie:

Anthonij (Anton) Mauve (Zaandam18 september 1838 – Arnhem5 februari 1888) was een Nederlands kunstschilder en graficus. Mauve werd in 1838 in Zaandam geboren als zoon van de doopsgezinde predikant Willem Carel Mauve (1803-1869) en Elisabeth Margaretha Hirschig (1805-1876), een nicht van Antonius Hirschig, de grootvader van Anton Hirschig, die de laatste dagen van Vincent van Gogh deelde. Een jaar na zijn geboorte in Zaandam verhuisde het ouderlijk gezin naar Haarlem. Daar groeide hij op en ontstond ook de wens om kunstschilder te worden. Van zijn vader kreeg hij toestemming om een opleiding tot kunstenaar te volgen, mits hij de akte voor het geven van tekenonderwijs zou behalen. De reden hiervoor was dat dat maatschappelijke zekerheid gaf. In de periode van 1854 tot 1857 heeft hij als leerling geschilderd in het atelier van Pieter Frederik van Os. Vervolgens is hij ook nog in 1858 enkele maanden in de leer geweest bij Wouterus Verschuur. In zijn verdere ontwikkeling heeft hij ook nog samengewerkt met:Paul GabriëlMarinus Heijl en J.J. Doffegnies. In die periode schilderde hij in de trant van de Haagse School. Mauve was medeoprichter van de Hollandsche Teekenmaatschappij en lid van Kunst Zij Ons Doel uit Haarlem. Anton Mauve trouwde met de achttien jaar jongere Ariëtte Sophia Jeannette (Jet) Carbentus (1856-1894), een nicht van Vincent van Gogh. Vincent ging eind 1881 op 28-jarige leeftijd voor ongeveer drie weken bij zijn aangetrouwde neef in diens Haagse atelier werken. Via hem kwam Vincent in contact met het werk van onder anderen Jaap en Matthijs MarisJ.H. WeissenbruchH.W. Mesdag,G.H. Breitner en Jozef Israëls. Mauve gaf Vincent schilderles. Zijn invloed op Vincent was groter dan doorgaans wordt aangenomen. Thema’s als spitters, aardappeleters en houtverkopers nam hij van Mauve over. Door zijn relatie met Sien Hoornik kwam Vincent in conflict met Mauve. Toen Anton Mauve in 1888 plotseling te Arnhem overleed, droeg Vincent in Arles zijn Souvenir de Mauve, roze bloeiende perzikbomen, aan hem op. Zijn meest productieve jaren bracht Mauve door in Laren NH, waar hij één van de oprichters was van de Larense School. Veel van zijn schilderijen heeft hij in de omgeving van Laren geschilderd. Door veel toeristen en kunstkenners werd het Gooi ook wel 'Het land van Mauve' genoemd. Tot in Amerika was de streek onder deze naam bekend. In 1887 won Mauve een gouden medaille op de Parijse salon met zijn doek De terugkeer van de kudde.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

 

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Mauve, Anton (1838-1888) - "meisje in een stal"
€ 8.000,00

€ 7.500,00

 • 5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1