kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


philip lodewijk jacob Sadée (1837-1904)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_philip_sadee_1837-1904_haagse_school
Philip Lodewijk Jacob Sadée (1837-1904) | Haagse School | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 34 cm. x 26 cm. | "2 vissersvrouwen in Scheveningen" | Taxatiewaarde: 7.500,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Sadée, Philip Lodewijk Jacob (1837-1904)

 

Beschrijving:

Een schitterend en museaal kunstwerk te koop ( "2 vissersvrouwen in Scheveningen", olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Philip Lodewijk Jacob Frederik Sadée (1837-1904).  Haagse School. Heel mooi gelijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 52 cm. x 44 cm.  De paneelmaat is: 34 cm. x 26 cm. Het kunstwerk is in een goede gerestaureerde staat. De vergulde lijst heeft  aan de rechterzijde een kleine beschadiging. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie: 

Philip Lodewijk Jacob Frederik Sadée (Den Haag7 februari 1837 - Den Haag, 14 december 1904) was een kunstenaar die behoort tot de Haagse SchoolSadée begon met schilderen op 20-jarige leeftijd. Aanvankelijk schilderde hij Bijbelse taferelen en historiestukken, later richtte hij zich op het dagelijkse leven. In Scheveningen kwam hij in aanraking met het vissersleven. Hier werd hij door geboeid en het strand en de duinen werden voor hem een bron van inspiratie, maar hij schilderde ook stadsgezichten. Kenmerkend voor Sadée zijn de heldere kleuren. Sadée studeerde samen met Julius van de Sande Bakhuyzen in Düsseldorf. Hij heeft reizen gemaakt naar België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Aan de Haagse Tekenacademie heeft Sadée de functie van hoofddocent vervuld.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Philip Sadée

Signatuur van Sadée

 

Sadée, Philip Lodewijk Jacob (1837-1904)

€ 7.500,00

  • 8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1