kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jacob huybrecht hollestelle (1858-1920)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_jacob_huybrecht_hollestelle_1858-1920
Jacob Huybrecht Hollestelle (1858-1920) | 19e en 20e eeuw | Olieverf op board | "haven bij stad" | Prijs: 1.750,= euro (Biedingen zijn welkom)

Hollestelle, Jacob Huybrecht (1858-1920)

 

Beschrijving:

Een schitterend klassiek kunstwerk ( "haven bij stad", olieverf op board ) van de Nederlandse kunstschilder Jacob Huybrecht Hollestelle (1858-1920). Met een prachtige houten lijst. Gesigneerd rechts onder. De boardmaat is: 26 cm. x 39 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat. 

 

Biografie:

De Kunstschilder Jacob Huijbrecht Hollestelle werd op 19 november 1858 te Middelburg geboren. Hij was de zoon van Jan Pieter Hollestelle en Francina Pieternella d'Huij. Gedurende zijn leven is hij werkzaam geweest als schilder en tekenaar. Hij was vooral actief in de Dordtse schilderswereld.

Al op jonge leeftijd moet Jacob zich aangetrokken hebben gevoeld tot de schilderkunst. Zo is er een tekening van hem bekend, voorstellende de Ravelijn de Groene Jager te Goes, die hij op 23 mei 1872, op 13-jarige leeftijd heeft gemaakt. Op 17-jarige leeftijd exposeerde hij een, in die tijd, in hoge mate geprezen schilderijtje. Nadat hij zijn studie aan de Haagse Academie en de Polytechnische School te Delft voltooid had, vestigde hij zich in 1884 als tekenleraar in Dordrecht. In deze stad kwam hij in contact met Theophile de Bock, die een grote voorliefde had voor de schilders van de Barbizonse en Haagse School. De invloed van De Bock, wiens kracht het was om een landschap met een vlotte toets en compositaire eenheid weer te geven, was erg groot. Jacob liet zich ook beïnvloeden door schilders van de Haagse School, zoals Louis Apol en Jacob Maris. Toch  ontwikkelde hij al snel zijn eigen stijl.

Jacob Huijbrecht Hollestelle schilderde en tekende voornamelijk landschappen en stadsgezichten. Zijn brede penseelvoering en het gemak waarmee hij een landschap of een stadsgezicht weergaf, tonen zijn kwaliteiten en beheersing van zijn tekentechniek. Het Zeeuwse land en zijn geboortestreek kon deze kunstenaar niet makkelijk vergeten. Regelmatig ging hij op vakantie terug naar zijn geboorteplaats Middelburg en trok hij als het ware schetsend door Zeeland. Jacob bleef tot aan zijn dood actief schilderen. Hollestelle was o.a. de leermeester van Elias Boone. Op 1 juni 1920 overleed hij in zijn toenmalige woonplaats Dordrecht.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Hollestelle, Jacob Huybrecht (1858-1920)

€ 1.750,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1