kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


Moolhuizen, Jan Jurrien (1900-1982)

 

Een prachtig kunstwerk (rivierlandschap, olieverf op doek) van de kunstenaar Jan Jurrien Moolhuizen (1900-1980). Heel mooi gelijst. Gesigneerd links onder.  Afmetingen met lijst: 60 cm. breed x 46 cm. hoog. De doekmaat is: 46 cm. breed x 31,5 cm. hoog. Conditie van het kunstwerk: goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

 

Jan Jurriën Moolhuizen zocht voor zijn schilderkunst vooral inspiratie in de natuur. Bloemen, Franse en Hollandse landschappen, vogels, stillevens en de mens waren geliefde onderwerpen. Na 1964 ontstonden ook fantasievoorstellingen, vaak met vogelmotieven. Zijn stijl is wel omschreven als 'sensitief realisme'. Moolhuizen volgde in Amsterdam een opleiding aan de Avondtekenschool en was ook leerling van Willem Schumacher. Hij woonde en werkte in Ermelo en schilderde 's zomers vaak in Egmond. Vanaf 1946 maakte hij in de lente en nazomer reizen in allerlei delen van Frankrijk. Moolhuizen was lid van meerdere kunstenaarsverenigingen, o.a. 'Arti et Amicitiae' en 'St. Lucas' in Amsterdam.

Aan het ingehouden kleurenpalet met veel tere tinten kan men zien dat Moolhuizen les heeft gekregen van Wim Schuhmacher, de magisch-realist die in parelende grijstonen zijn landschappen schilderde.
Behalve stillevens schilderde Moolhuizen Hollandse en Franse landschappen, figuurstukken en portretten die hij tentoonstelde bij de Hollandse Kunstenaarskring, Arti en St. Lucas.

 

 

NB: Dit kunstwerk is reeds verkocht!

 

Moolhuizen, Jan Jurrien (1900-1982)

€ 0,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1