kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


jacques (arie) witjens (1881-1956)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_kunstschilder_arie_witjens_1881-1956
Jacques (Arie) Witjens (1881-1956) | 20ste eeuw | Olieverf op doek | Titel: "Otamendi" | Richtprijs: 795,= euro (Doe een bod!)

kunstwerk te koop aangeboden!


Witjens, Jacques (Arie) (1881-1956)

 

Beschrijving:

Een schitterend kunstwerk (olieverf op doek), getiteld "Otamendi", van de Nederlandse kunstschilder Jacques (Arie) Witjens (1881-1956). Gesigneerd rechts onder. Het kunstwerk is mooi gelijst. De afmetingen met lijst: 43 cm. x 55 cm. De doekmaat is: 30 cm. x 40 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen en is op enkele plaatsen bijgewerkt. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie: 

Zijn roepnaam was Arie, maar hij signeerde met Jacques of Jacq. Witjens. Arie Witjens was autodidact, maar hij kreeg aanwijzingen van August Allebé. In de tijd dat hij in Nederland woonde stond hij sterk onder invloed van de schilders van de Haagse School. Vooral de luchten die Witjens schilderde boven de Nederlandse landschappen, strand- en zeegezichten waren kenmerkend. In 1920 verliet hij Nederland, via Amerika reisde hij naar Argentinië. Daar bleef hij allereerst nog Nederlandse landschappen schilderen, maar langzaamaan begon hij zich meer toe te leggen op taferelen uit zijn leven in die tijd. De kleuren werden lichter en hij schilderde zonovergoten Argentijnse landschappen. Hij ging wat losser aan het werk en hanteerde daarbij het paletmes. Hoewel Jacques Witjens in Nederland niet erg bekend is geworden, ging hem dat in Buenos Aires beter af. Zijn werk werd ruimschoots geëxposeerd.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Witjens, Jacques (Arie) (1881-1956)

€ 795,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1