kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


gerard delfgaauw (1882-1947)

te_koop_aangeboden_een_kunstwerk_met_molens_van_de_nederlandse_kunstschilder_gerard_delfgaauw_1882-1947
Gerard Delfgaauw (1882-1947) | Verkocht!

Delfgaauw, Gerard (1882-1947)

 

Beschrijving:

Een schitterend impressionistisch kunstwerk ( "landschap met molens", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Gerard Delfgaauw(1882-1947). Met een mooie vergulde lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 83 cm. x 103 cm. De doekmaat is: 60 cm. x 80 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Gerardus Johannes Delfgaauw, (Monster2 april 1882 - Rijswijk21 oktober 1947) was een Nederlands kunstschilder. Na een opleiding aan de Haagse tekenacademie rond de eeuwwisseling werkte Gerard Delfgaauw in naturalistisch-impressionistische stijl. Hij schilderde veel landschappen en stadsgezichten (onder andere van AmsterdamRotterdamDordrecht en Delft). Tot zijn werk behoren een reeks dynamische Rotterdamse havengezichten, waaronder De Nieuw Amsterdam en de Statendam afgemeerd aan de Wilhelminakade. Er zijn schilderijen van G.J.Delfgaauw, die door een kunsthandelaar gesigneerd werden met H. van Gessel; dit heeft slechts een korte periode geduurd. Schilderijen die de signatuur K. Schilderspel of J. van Delden dragen hebben niets met het werk van G.J.Delfgaauw van doen. Deze namen zijn uit commerciële overwegingen aangewend ten behoeve van de verkoop van werken die niet door Delfgaauw gemaakt zijn. Kunsthistorisch onderzoek heeft aangetoond dat deze schilderijen zowel qua stijl als qua techniek totaal anders zijn; ze zijn door kenners niet moeilijk van een echte Delfgaauw te onderscheiden. De resultaten van het onderzoek konden worden bevestigd door de zoon van de schilder.

 

Literatuur:

Regtop, Cedric: G.J. Delfgaauw, schilder van lucht, licht en water. Tiel 2013, ISBN 9789090274294

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Delfgaauw, Gerard (1882-1947)

€ 0,00

 • 10 kg
 • Uitverkocht