Westermann, Gerard (1880-1971)

 

Een prachtig kunstwerk (ploegende boer, olieverf op board) van de Nederlandse kunstschilder Gerard Westermann (1880-1971). Eenvoudig gelijst. Gesigneerd rechts boven en verso. De afmetingen met lijst: 37 cm. breed / 50 cm. hoog. De boardmaat is: 30 cm. breed / 43 cm. hoog. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft slechts lichte gebruikssporen. Het kunstwerk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info:

Gerardus Bernardus Josephus Westermann (Leeuwarden25 december 1880 - Amsterdam2 februari 1971) was een Nederlands kunstschilderWestermann was een leerling van Johannes Hendricus Jurres aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij schilderde, maakte aquarellen en tekende. Zijn onderwerpen waren portrettenfigurenpaarden en stillevensMet zijn schilderij paardenman won hij een bronzen medaille bij de kunstwedstrijden op de Olympische Zomerspelen 1932 in Los Angeles in de categorie waterverf en tekeningen. Tussen 1918 en 1945 was hij docent aan de Rijksacademie in Amsterdam. Leerlingen van hem waren Leo Visser en Jan Battermann. Zijn zoon Bert (filosoof, econoom en kunsthistoricus) was gehuwd met actrice Riek SchagenWesterman werkte ook onder het pseudoniem Johs. Labasky.

 

Gerard Westermann

 

Gerard Westermann.jpg

Bieden:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u  vrijblijvend een serieus bod uitbrengen  op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Westermann, Gerard (1880-1971)

€ 395,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1