kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


nicolaes berchem I (1621/2-1683) navolger van

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_kunstschilder_nicolaes_berchem_I_1621/2-1683_oude_meesters_17de_eeuw
Nicolaes Berchem I (1621/2-1683) Navolger van | 17de eeuw | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 46 cm. x 61 cm. | "Herders met vee" | Verkocht!

Berchem I, Nicolaes (1621/2-1683) Navolger van

 

Beschrijving:

Een prachtig 17de -eeuws kunstwerk ( "herders met vee bij een oude boerderij op een heuvel" , olieverf op paneel ) van de kunstschilder Nicolaes Berchem I (1621/2-1683) Navolger van.  Oude meesters 17de eeuw. Met een zwarte lijst. Gesigneerd links onder en te dateren rond 1700. De schilder van dit werk is volgens het RKD (Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) een navolger van Nicolaes Berchem I. De afmetingen met lijst: 65 cm. x 80 cm. De paneelmaat is: 46 cm. x 61 cm. Het paneel bestaat uit 2 eiken planken. De conditie van het kunstwerk is gezien de ouderdom van meer dan 300 jaar redelijk goed. Het werk heeft onder UV licht enkele in schilderingen/retouches. Het kunstwerk kan in onze kunsthandel worden bezichtigd en wordt geleverd met een taxatierapport en RKD onderzoek papieren.

 

Biografie Nicolaes Berchem I (1621/2-1683):

Nicolaes Pietersz. Berchem, Nicolaes ook gespeld als Claes, Berchem als Berghem, Berighem en Berrighem (Haarlem1622 - Amsterdam18 februari 1683) was een Nederlands schildertekenaar en etser. Hij is vooral bekend vanwege zijn pastorale, mediterrane landschappenIn zijn landschappen spelen menselijke figuren een grotere rol dan bij anderen. Hij was de meest productieve italianiserende landschapsschilder en zijn schilderijen lagen goed in de markt. Soms zijn er mythologische of Bijbelse taferelen uitgebeeld in zijn landschappen. Hij is beïnvloed door Pieter van LaerJan Asselyn en Adam Pynacker en in enkele werken uit omstreeks 1658 is de invloed van Jan Both duidelijk merkbaar. Gewaardeerd vanwege zijn trefzekere uitbeelding schilderde hij ook figuren en dieren op schilderijen van anderen, zoals voor Meindert Hobbema, Jan HackaertJacob van Ruisdael en Johannes Lingelbach. Naast landschappen zijn er ook enkele historie- en genrestukken van hem bekend. Hij heeft vele tientallen prentontwerpen getekend, die door Cornelis Visscher, Johannes Visscher en andere graveurs in prent zijn gebracht. Daarnaast liet hij zo'n achthonderd tekeningen en vijftig etsen na. In de tweede helft van de 18e eeuw werd Berchem tot de belangrijkste Hollandse kunstenaars gerekend. De Franse schilderkunst in de 18e eeuw is ondenkbaar zonder Berchem, wiens schilderijen – algemeen bekend door de talrijke reproductieprenten uit die tijd – belangrijke Franse schilders inspireerden zoals François BoucherJean-Baptiste OudryJean-Baptiste Pillement en Jean-Honoré FragonardStadhouder Willem V kocht in 1765 uit het faillissement van Leendert Pieter de Neufville een werk voor 2.105 gulden, een gigantisch bedrag. Het was bestemd voor zijn Galerij aan het Buitenhof. In 2006-2007 werd aan Berchems werk een overzichtstentoonstelling gewijd in het Frans Hals Museum in Haarlem.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Berchem I, Nicolaes (1621/2-1683) Navolger van

€ 0,00

 • 10 kg
 • Uitverkocht