kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willy fleur (1888-1967)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_willy_fleur_1888-1967
Willy Fleur (1888-1967) | Nabloei Haagse School | Olieverf op doek | Doekmaat: 40 cm. x 50 cm. | "Heidelandschap" | Taxatiewaarde: 395,= | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Fleur, Willy (1888-1967)

 

Beschrijving:

Een prachtig kunstwerk te koop ( "heidelandschap" , olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Willy Fleur (1888-1967). Met lijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 53 cm. x 63 cm. De doekmaat is: 40 cm. x 50 cm. De conditie van het werk is goed. De lijst heeft enkele beschadigingen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Willy Fleur: vrijwel alle bloemen uit bloemisterij Meijer in de Reinkenstraat in Den Haag heeft deze 'pietje precies' wel eens geschilderd, volgens de monografie 'Een kleurrijk Haags schilder met een Oosters hart'. In zijn stillevens ontbreekt nauwelijks een bloemsoort: van seringen tot sneeuwballen en margrieten, anemonen , chrysanten ,gloxinia's etc., maar Johan Willem (Willy) Fleur heeft meer geschilderd: tropische vogels zoals papegaaien, kaketoes en parkieten, exotische vissen en Aziatische bazaars. Naast deze op het Verre Oosten geïnspireerde genres schilderde hij landschappen, wintergezichten, havens , veelal in olieverf op doek, soms met waterverf of pastelkrijt op papier. Vanaf 1912 tot aan zijn overlijden woont hij in Den Haag. Zijn opleiding krijgt hij aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten met Huib Luns als docent en vervolgens aan de Haagse Academie. Hij is vanaf de oprichting in 1917 actief lid van de Nederlandse Kunstkring in die stad en exposeert er regelmatig. Tentoonstellingen heeft hij ook in het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum te Amsterdam, in de Koninklijke Kunstzaal Kleykamp en, zelfs heel frequent, in het Panorama Mesdag in de hofstad. Fleur staat bekend om zijn regelmatige hoge kwaliteit.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Fleur, Willy (1888-1967)

€ 395,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1