kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


frits johan goosen (1943)

te_koop_aangeboden_een_landschaps_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_frits_johan_goosen_1943
Frits Johan Goosen (1943) | 20e eeuw | Olieverf op doek | Doekmaat: 25 cm. x 20,5 cm. | "Landschap met boer en koeien" | Taxatiewaarde: 950,= | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Goosen, Frits Johan (1943)

 

Beschrijving:

Een schitterend kunstwerk te koop ( "landschap met boer en koeien", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Frits Johan Goosen (1943). Het kunstwerk is heel mooi gelijst. Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 40 cm.  x 35 cm.  De doekmaat is: 25 cm. x 20,5 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport. 

 

Biografie:

De kunstschilder Frits J. Goosen is één van de toonaangevende impressionistische schilders van dit moment. Hij tekende en schilderde al op jonge leeftijd en mocht geregeld een kijkje nemen in het atelier van de schilder Stephen Kip die bij hem in de buurt woonde. Een opleiding in die richting liet de financiële situatie thuis niet toe. Na zijn schooltijd heeft hij zijn dienstplicht vervuld als seiner bij de marine. Daarna trad Frits Goosen in dienst bij schuitenvoerderij O. Hansen & Zn. te Amsterdam waar hij 11 jaar werkte. Tekenen en schilderen bleven zijn grote passie en in 1976 waagde hij de stap tot professioneel kunstschilder. Frits heeft toen eerst 3,5 jaar voor kunstschilder en kunsthandelaar Hans van moerkerken te Weesp gewerkt . Van Moerkerken gaf hem aanwijzingen en heeft hem het schildersvak geleerd. Frits Goosen is bij uitstek een schilder van rivieren en havens met schepen. Naast landschappen, haven- en stadsgezichten nemen scheeps-portretten een groot deel van Frits Goosen's oeuvre in. Vanaf het begin van zijn schildersloopbaan is de passie voor de zeilvaart terug te vinden in zijn werk. Vooral de schepen van de bruine vloot en de charterzeilvaart zijn hoofdonderwerpen in zijn schilderijen. Geregeld neemt hij deel aan zeilwedstrijden met deze schepen. Ook het evenement SAIL in Amsterdam wordt zelden overgeslagen. De basis voor de schilderijen wordt gevormd door tekeningen, aquarellen en foto’s die Frits Goosen ter plaatste maakt. In het atelier wordt hier een olieverf schilderij van gemaakt geholpen door zijn fantasie en fotografisch geheugen. Daarnaast is zijn uitgebreide kennis van bomen, vee en de technische aspecten van schepen een essentieel onderdeel om het schilderij te vervolmaken. Frits Goosen kent bijna alle charterschepen bij naam en weet tot in detail de verschillen tussen de schepen.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Goosen, Frits Johan (1943)

€ 950,00

  • 4 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1