kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willem de klerk (1800-1876)

te_koop_aangeboden_een_landschaps_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_willem_de_klerk_1800-1876
Willem de Klerk (1800-1876) | Hollandse Romantiek 19e eeuw | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 28 cm. x 47,5 cm. | "romantisch landschap" | Richtprijs: 2.500,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Klerk, Willem de (1800-1876)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( "romantisch landschap", olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Willem de Klerk (1800-1876). Met een prachtige nieuwe lijst (zwart met een goudkleurige binnenrand). Gesigneerd links onder. De afmetingen met lijst: 38 cm. x 57,5 cm. De paneelmaat is: 28 cm. x 47,5 cm. De conditie is goed. Zeker gezien de leeftijd van het paneel ( > 150 jaar oud). Er is op enkele plaatsen een miniem verfverlies. Dit is echter niet hinderlijk. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Info:

Willem de Klerk was een leerling van de Dordtse landschapsschilders Pieter Hofmann (1755-1837) en Adrianus van der Koogh (1796-1831). Vanaf zijn zeventiende was hij lid van Tekengenootschap Pictura, waar hij verschillende bestuursfuncties had. Zoals veel schilders in de eerste helft van de achttiende eeuw reisde De Klerk langs de Rijn. In 1835 en 1838 trok hij door Duitsland. De Klerk schilderde bos- en bergachtige landschappen, soms met een watervalletje, dikwijls met vee en figuren gestoffeerd. Zijn werk vertoont in kwaliteit, stijl en voorstelling veel overeenkomsten met het werk van B.C. Koekkoek. Tentoonstellingen: Haarlem, Amsterdam, Den Haag. Musea: Dordrechts Museum, Gemeentearchief, Rijksprentenkabinet Amsterdam, Museum Boymans-van Beuningen Rotterdam, Museum Kröller-Müller Otterlo. De Klerk is een van de weinige romantische schilders uit Dordrecht. Zijn vroege werk staat in de traditie van Jacob van Strij. De luchtpartijen doen soms denken aan Aelbert Cuyps werk. In De Klerks latere landschappen is de invloed van Barend Cornelis Koekkoek merkbaar, waardoor hij wel de 'Dordtse Koekkoek' werd genoemd. Bekend werden zijn zonnige bosgezichten en bergachtige landschappen met waterpartijen. De Klerk tekende veel in de natuur. In het atelier stelde hij uiteindelijk de geïdealiseerde landschappen samen, op basis van schetsen en uit zijn herinnering.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend serieus bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Klerk, Willem de (1800-1876)

€ 2.500,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1