kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


barend hendrik koekkoek (1849-1909)

te_koop_aangeboden_een_olieverf_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_barend_hendrik_koekkoek_1849-1909
Barend Hendrik Koekkoek (1848-1909) | 3e Generatie Koekkoek | Romantiek 19e eeuw | Maroufle | "boslandschap met meisje" | Taxatiewaarde: 5.500,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

doe nu online een vrijblijvend bod!


Koekkoek, Barend Hendrik (1849-1909)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( "boslandschap met meisje",  marouflé ) van de Nederlandse kunstschilder Barend Hendrik Koekkoek (1849-1909). Hollandse Romantiek 19e eeuw. Met een prachtige (nieuwe) ornamenten lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 77 cm. x 54,5 cm. De beeldmaat is: 63 cm. x 40,5 cm. De conditie van het kunstwerk is goed ( rechts onder een kleine beschadiging). Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

De jongste zoon van de marineschilder Hermanus sr. Barend Hendrik, die ook signeerde met 'H.B. Koekkoek'. Barend Hendrik Koekkoek kreeg les van zijn vader Hermanus Sr. en vermoedelijk ook van zijn oom Marinus Adrianus. Hij woonde in Amsterdam, waar hij in 1879 een kunsthandel opende, verbleef in Hilversum en Brussel en schilderde ook in Gelderland. In navolging van zijn broer Hermanus Jr., vestigde hij zich na 1882 in Londen. Ook verbleef hij, net als zijn neef Hendrik Pieter Koekkoek, enige tijd in het Engelse Guildford. Traditiegetrouw schilderde hij zijn landschappen en bosgezichten in romantische stijl. Winterlandschappen met hoog opgaande bomen in staand formaat zijn kenmerkend voor zijn Engelse periode. Barend Hendrik signeerde met "H.B. Koekkoek". Musea: o.a. Museum Paul Tetar van Elven in Delft. 

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Koekkoek, Barend Hendrik (1849-1909)

€ 5.500,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1