kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


hermanus koekkoek I (1815-1882)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_hermanus_koekkoek_sr_1815-1882
Hermanus Koekkoek I (1815-1882) | 2e Generatie Koekkoek | Romantiek 19e eeuw | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 19,5 cm. x 27 cm. | Prijs: 3.995,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

Maak een afspraak of koop direct online!


Koekkoek I , Hermanus (1815-1882)

 

Beschrijving:

Een schitterend (top) kunstwerk te koop ( "landschap met reizigers" , olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Hermanus Koekkoek I (1815-1882). 2e Generatie Koekkoek. Hollandse Romantiek 19e eeuw. Met authentieke lijst en naamplaatje. Gesigneerd rechts onder. Het kunstwerk is tentoongesteld geweest in het Pretoria Art Museum in Zuid-Afrika. De afmetingen met lijst: 36 cm. x 42 cm. De paneelmaat is: 19,5 cm. x 27 cm. De conditie van het kunstwerk is goed (lichte gebruiks- en ouderdomssporen). De authentieke lijst heeft aan de hoeken lichte beschadigingen. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

Hermanus Koekkoek (Middelburg, 13 maart 1815 - Haarlem, 5 november 1882) was een Nederlands kunstschilder, etser en tekenaar, vooral bekend om zijn zeegezichten. Hermanus Koekkoek maakt deel uit van het bekende schilders geslacht Koekkoek. Hij was de zoon van Johannes Hermanus Koekkoek, broer van landschapsschilder Barend Cornelis Koekkoek , Marinus Adrianus Koekkoek I en Johannes Koekkoek , en vader van Hermanus Koekkoek de Jonge (1836-1909), Willem Koekkoek (1839-1895), Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840-1912) en Barend Hendrik Koekkoek (1849-1909?), die allen ook kunstschilder werden. Ook diverse van zijn kleinzonen kozen voor het schildersvak, waaronder Marinus Adrianus Koekkoek II (1873-1944) en Stephen Robert Koekkoek (1887-1934). Hermanus Koekkoek leerde het schildersvak van zijn vader, de marineschilder Johannes Hermanus Koekkoek. In 1831 verhuisde de familie van Middelburg naar Durgerdam. Kort daarna vestigde hij zich als zelfstandig kunstenaar in het nabij gelegen Amsterdam. In 1882 verhuisde hij naar Haarlem, waar hij hetzelfde jaar nog overleed, 67 jaar oud. Hermanus Koekkoek staat vooral bekend als marineschilder, hoewel hij ook veel landschappen maakte. Hij werkte in de typisch romantisch-realistische stijl die ook het werk van veel van zijn familieleden kenmerkt en die in het midden van de negentiende eeuw dominant was in de Nederlandse schilderkunst. Invloeden van beroemde Nederlandse zeeschilders uit de zeventiende eeuw zijn duidelijk zichtbaar. Koekkoek leidde zijn vier zonen op in het schildersvak, alsook marineschilder Willem Gruyter Jr.. Hij was lid van de Koninklijke Academie in Amsterdam, van Arti et Amicitiae en van het Rotterdams Genootschap. Tijdens zijn leven werd hij hoog gewaardeerd, ook in het buitenland. Werk van hem bevindt zich onder andere in de collecties van het Teylers Museum en Museum Boijmans van Beuningen. Het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam heeft diverse van zijn tekeningen in bezit.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk.

 

Koekkoek I , Hermanus (1815-1882)

€ 3.995,00

 • 5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1