kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


johannes hermanus barend koekkoek (1840-1912)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_johannes_hermanus_barend_koekkoek_1840-1912
Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840-1912) | 3e Generatie Koekkoek | Romantiek 19de eeuw | Olieverf op doek | Doekmaat: 33 cm. x 52 cm. | "Landschap met schepen in een vaart" | Verkocht!

Koekkoek, Johannes Hermanus Barend (1840-1912)

 

Beschrijving:

Een schitterend en museaal kunstwerk ( "landschap met schepen in een vaart", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840-1912). 3e Generatie Koekkoek. Hollandse Romantiek 19e eeuw. Met een prachtige authentieke vergulde lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 58 cm. x 75 cm. De doekmaat is: 33 cm. x 52 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

De kunstschilder Johannes Hermanus Barend Koekkoek werd in 1840 in Amsterdam geboren, als de derde zoon van de marineschilder Hermanus Koekkoek sr. Hij overleed in 1912 te Hilversum. J.H.B. Koekkoek woonde en werkte gedurende zijn leven o.a. in Amsterdam, Nieuwer-Amstel en Hilversum. Hij was specialist op het gebied van zee- en strandgezichten en leerling van zijn vader Hermanus Koekkoek sr. In zijn vroegere werk is nog duidelijk de invloed van zijn vader te zien. Dit werk valt op door de zeer zorgvuldige en uiterst gedetailleerde schildertrant. Later wordt steeds meer de invloed van de Haagse School zichtbaar, de schildertrant wordt vlotter en losser.  J.H.B. Koekkoek was waar het zijn keuze van onderwerpen betreft, de meest veelzijdige schilder van de familie. Naast zijn specialisme strandgezichten met bomschuiten, schilderde hij ook riviergezichten, scènes uit het vissersleven, landschappen, genretaferelen en zelfs een enkel stadsgezicht. Tot aan het begin van de 20e eeuw schilderde J.H.B. Koekkoek in een romantische stijl. Net als zijn grootvader, vader, ooms en neven verbeeldde Jan H.B. koekkoek de romantiek op typisch Hollandse wijze: gematigd en nuchter. Werk van Jan H.B. Koekkoek is o.a. opgenomen in de collectie van het Rijksprentenkabinet en in het gemeentelijk Museum Jan Cunen Oss.

 

Koekkoek, Johannes Hermanus Barend (1840-1912)

€ 0,00

  • 10 kg
  • Uitverkocht