kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


pieter adrianus schipperus (1840-1929)

te_koop_aangeboden_een_landschaps_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_pieter_adrianus_schipperus_1840-1929_haagse_school
Pieter Adrianus Schipperus (1840-1929) | Verkocht!

Schipperus, Pieter Adrianus (1840-1929)

 

Beschrijving:

Een prachtig 19de -eeuws schilderij ( "riviergezicht met zeilboten en figuren", olieverf op paneel ) van de Nederlandse kunstschilder Pieter Adrianus Schipperus (1840-1929). Verwant aan de Haagse School. Met een prachtige goudkleurige ornamenten lijst. Gesigneerd links onder. De paneelmaat is: 26 cm. x 42 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat, taxatierapport en gratis kunstboek.

 

Biografie:

Pieter Adrianus (Piet) Schipperus (Rotterdam6 maart 1840 – Den Haag4 oktober 1929) was een Nederlandse schilder en tekenaarSchipperus was een zoon van tabakswerker Pieter Schipperus (1796-1888) en Adriana Duijshart (1797-1865). Schipperus had een loopbaan in de handel, hij was achtereenvolgens wisselagent, wijnkoper en kaashandelaar. Als autodidact was hij in zijn vrije tijd bezig met schilderen. In 1869 werd hij lid van Pulchri Studio, eigenlijk alleen voorbehouden aan beroepsschilders. Op zijn 32e ontving hij een beurs van koning Willem III die hem in staat stelde zich volledig aan het schilderwerk te wijden. Hij maakte landschappen, aanvankelijk in aquarel, later ook in olieverf. Van 1874 tot 1911 was hij bestuurslid van de Rotterdamse kunstacademie. In 1879 werd hij lid van Arti et Amicitiae. Vanaf 1875 tot 1888 illustreerde Piet Schipperus de serie Wandelingen door Nederland met pen en potlood van Jacobus Craandijk, waarvoor zij elke zomer door Nederland trokken. In 1892 werd Schipperus met Charles Rochussen uitgenodigd acht tableaus vivants te ontwerpen, met taferelen uit de Nederlandse en Duitse geschiedenis, voor het gouden huwelijk van de hertog van Saksen-Weimar en prinses Sophie. Bij hun afscheid werden zij benoemd tot ridder IIe klasse in de Orde van de Witte Valk. In 1910 verhuisde Schipperus naar Den Haag. Hij overleed er in 1929 op 89-jarige leeftijd.

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Schipperus, Pieter Adrianus (1840-1929)

€ 0,00

 • 7 kg
 • Uitverkocht