kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


willem vester (1824-1895)

te_koop_aangeboden_een_landschaps_schilderij_van_de_nederlandse_kunstschilder_willem_vester_1824-1895
Willem Vester (1824-1895) | Verkocht!

Vester, Willem (1824-1895)

 

Beschrijving:

Een schitterend top kunstwerk ( "koeien in zonnig weidelandschap, de stad Haarlem aan de horizon", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Willem Vester (1824-1895). Prachtig gelijst en gesigneerd links onder.  De afmetingen met lijst: 62 cm. x 88 cm. De doekmaat is: 44 cm. x 71 cm. De conditie van het kunstwerk is goed ( 2 plekjes met miniem verfverlies!). Het werk is te bezichtigen in onze kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

Willem Vester (Heemstede, 31 januari 1824 - Haarlem, 12 juli 1895) was een Nederlands

kunstschilder. Hij schilderde vooral zomer- en winterlandschappen. Vester was de zoon van een meester-metselaar uit Heemstede. Hij toonde bijzondere aanleg voor tekenen en trad van 1840 tot 1843 in de leer bij kunstschilder Jan Jacob Spohler. Hij sloot zich aan bij de Haarlemse kunstenaarsvereniging “Kunst Zij Ons Doel”, waar hij Anton Mauve leerde kennen. Hij exposeerde veelvuldig en meermaals nam hij deel aan de jaarlijkse Tentoonstelling van Levende Meesters. Overwegend schilderde hij zomer-en winterlandschappen, vaak met koeien en runderen, later ook met figuren en gebouwen. In mindere mate maakte hij ook portretten en stadsgezichten. Hij werkte in een door de romantiek beïnvloede stijl, met een realistische inslag die verwantschap vertoont met het werk van de Haagse School. Om aan de kost te komen werkte Vester ook als huis- en rijtuigschilder en later tevens als fotograaf. Vester trouwde met Johanna Francina ten Berge (1823-1906) en was via haar verzwagerd aan de schilders Pieter Plas en George ten Berge. Hij was de leermeester van zijn dochter Gesine en Herman Wolbers en de grootvader van beeldhouwer Mari Andriessen en de componisten Hendrik en Willem Andriessen. In 1895 overleed Willem Vester te Haarlem op 71-jarige leeftijd. Werk van Vester bevindt zich onder andere in de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag en het Teylers Museum.

 

Literatuur:

Het Romantiek Boek. Waanders Uitgevers, Zwolle, 2006. ISBN 90-400-8942-6

(Benno Tempel, Ronald de Leeuw).

 

Waarom kunst kopen bij Kunsthandel Martins!

 • Kunsthandel Martins combineert de voordelen van online kopen ( 24/7 bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen en gemak) met het aanbod en de service van een echte Kunsthandel ( kwalitatieve kunstwerken van erkende kunstenaars, expertise en ervaring, advies en hulp bij bemiddeling en/of koop en mogelijkheid tot bezichtiging);
 • Bij alle schilderijen krijgt u een echtheidscertificaat en (gratis) taxatierapport;
 • Te allen tijde zal Kunsthandel Martins u integer en kundig adviseren;
 • Kunsthandel Martins heeft een unieke omruilgarantie! Schilderijen kunnen binnen 6 maanden omgeruild worden;
 • Kunsthandel Martins heeft een uniek spaarsysteem voor de aanschaf van schilderkunst;
 • 100% garantie op de echtheid (authenticiteit) van aangekochte kunstwerken;
 • Bij aankopen vanaf 495,= euro heeft u recht op een gratis kunstboek;
 • Termijnbetaling is mogelijk;
 • Gratis verzending.

 

Trefwoorden:

Kunst online kopen, bereikbaarheid, snelle levering, lagere prijzen, gemak, kwalitatieve kunstwerken, erkende kunstenaars, expertise, ervaring, advies en hulp, bezichtiging, echtheidscertificaat, gratis taxatierapport, integer en kundig, omruilgarantie, uniek spaarsysteem, 100% garantie op echtheid (authenticiteit), gratis kunstboek, termijnbetaling mogelijk, gratis verzending.

Vester, Willem (1824-1895)

€ 0,00

 • 10 kg
 • Uitverkocht