kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


german grobe (1857-1938)

te_koop_aangeboden_een_zee_gezicht_van_de_duitse_kunstschilder_german_grobe_1857-1938
German Grobe (1857-1938) | Verwant aan de Haagse School | 19e en 20e eeuw | Olieverf op paneel | Paneelmaat: 42,5 cm. x 34,5 cm. | "bomschuiten" | Taxatiewaarde: 2.250,= euro | Met echtheidscertificaat en taxatierapport

bieden vanaf 1.750,= euro


Grobe, German (1857-1938)

 

Beschrijving:

Een schitterend impressionistisch kunstwerk te koop ( "bomschuiten" , olieverf op paneel ) van de Duitse kunstschilder German Grobe (1857-1938). Verwant aan de Haagse School. Met een prachtige authentieke lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 63 cm. x 55 cm. De paneelmaat is: 42,5 cm. x 34,5 cm. De conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is in onze kunsthandel te bezichtigen en wordt geleverd met een echtheidscertificaat en taxatierapport.

 

Biografie:

German Grobe (Hanau, 27 januari 1857 - Düsseldorf, 9 november 1938) was een Duits kunstschilder. Hij werkte veel in Nederland, met name in Katwijk aan Zee. Grobe was de zoon van een koopman. Hij studeerde aan het Städelsches Kunstinstitut in Frankfurt am Main. later bezocht hij ook de Academie voor Beeldende Kunsten München en de Kunstacademie Düsseldorf. Van 1880 tot 1883 was hij in de leer bij landschapschilder Eugen Dücker, met wie hij Katwijk bezocht. Hij werd gegrepen door de pittoreske aspecten van het Hollandse vissersleven en bezocht ook Vlissingen en Egmond aan Zee. Voorts reisde hij naar Normandië, Sylt en Egernsund. Vanaf 1887 zou Grobe tot aan het einde van zijn leven elke zomer naar Katwijk gaan, waarbij hij steeds zijn hele familie meenam. In 1937 werd zijn vijftigste bezoek er feestelijk gevierd met een tentoonstelling, en een feest, afgesloten met een serenade. Een jaar later overleed hij in Düsseldorf. Eerder woonde hij ook in München en Hamburg. Grobes werk werd aanvankelijk sterk beïnvloed door Eugen Dücker en Andreas Achenbach, twee Düsseldorfse kunstschilders die veel zeestukken schilderden aan de Noord-Europese kusten, in een realistische stijl. Vanaf de tijd dat hij naar Nederland kwam, zag hij Hendrik Willem Mesdag en ging hij schilderen in de stijl van de Haagse School. Later had ook zijn landgenoot Max Liebermann, die hij in Katwijk had ontmoet, met zijn impressionistische werkwijze een duidelijke invloed op zijn werk. Grobe schilderde vooral strandgezichten, zeestukken, genrewerken en portretten, met het Hollandse vissersleven als belangrijkste thema. Hij was bijzonder productief, met name ook om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien, waardoor zijn stukken soms van wisselende kwaliteit zijn. Zijn beste schilderijen, aquarellen en tekeningen kunnen zich echter meten met de top van de Haagse School. Werk van Grobe is onder andere te zien in het Katwijks Museum, de Lakenhal in Leiden, Museum Kunstpalast te Düsseldorf, het Altonaer Museum in Hamburg en het Museum Kunst der Westküste te Föhr.

 

Biedingen zijn welkom:

Kunsthandel Martins anno 2018 is een modern bedrijf en is derhalve ontvankelijk voor serieuze biedingen op onze kunstwerken. Met het biedformulier (zie informatie) kunt u vrijblijvend een serieus bod uitbrengen op een door u geselecteerd kunstwerk. Wij zullen uw bod dan serieus overwegen. Uw bod wordt pas definitief na uw akkoordverklaring op ons acceptatie-voorstel. U krijgt bij het uitbrengen van een vrijblijvend bod altijd (binnen 24 uur) antwoord.

 

Grobe, German (1857-1938)

€ 1.750,00

  • 10 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1