kunsthandel martins

figuratieve schilderkunst

anno 2018


richard lee barton (1952)

te_koop_aangeboden_een_schilderij_met_moderne_compositie_van_richard_lee_barton_1952
Richard Lee Barton (1952) | 21ste eeuw | Olieverf op doek | "Arboretum" | Nu te koop voor: 395,= euro (Kunstaanbieding)

kunstaanbieding!


Barton, Richard Lee (1952)

 

Beschrijving:

EEN PRACHTIG MODERN KUNSTWERK (arboretum, OLIEVERF OP DOEK) VAN DE AMERIKAANSE KUNSTSCHILDER RICHARD LEE BARTON (1952). MET EEN NIEUWE ZWARTE BAKLIJST. GESIGNEERD links ONDER EN VERSO EN GEDATEERD 2009. DE AFMETINGEN MET LIJST: 63,5 CM. X 73,5 Cm. DE DOEKMAAT IS: 60 CM. X 70 CM. DE CONDITIE VAN HET KUNSTWERK IS GOED. HET WERK IS TE BEZICHTIGEN IN ONZE kunsthandel en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Biografie:

RICHARD LEE BARTON (1952):

KUNSTSCHILDER GEBOREN IN AMERIKA EN OP NEGENTIENJARIGE LEEFTIJD NAAR BELGIË VERHUISD OM DAAR ZIJN SCHILDERKUNST TE ONTWIKKELEN. KWAM IN CONTACT MET TWEE BELGISCHE MEESTERS DIE HEM LES GAVEN; DE REALIST LOUIS JACQUES CAMERLINCKX (1920-1989) EN DE EXPRESSIONIST STAF VAN ELZEN (1915-1987), TEVENS VOLGDE HIJ EEN OPLEIDING AAN DE ACADEMIE VAN ANTWERPEN. IN AMERIKA HEEFT HIJ OOK MEEGEWERKT AAN DE OPRICHTING VAN HET RIVER VALLEY ARTS CENTER IN ZIJN GEBOORTEPLAATS RUSSELLVILLE, MAAR SCHILDEREN LAG HEM TOCH MEER. NA EEN TIJDELIJKE TERUGKEER NAAR ZIJN VADERLAND AMERIKA ZOCHT HIJ ZIJN HEIL TOCH WEER IN EUROPA, EN HEEFT ZICH NA VEEL OMZWERVINGEN UITEINDELIJK DEFINITIEF IN NEDERLAND GEVESTIGD.
AANVANKELIJK BEGONNEN MET HET SCHILDEREN VAN IMPRESSIONISTISCHE LANDSCHAPPEN, ONTWIKKELDE HIJ ZICH LATER IN EEN MEER EXPRESSIONISTISCHE RICHTING EN GING OOK GEABSTRAHEERDE FIGUREN EN BLOEMEN SCHILDEREN. ALTIJD MET OLIEVERF OP DOEK. HET WERK HEEFT ZICH VERDER ONTWIKKELD IN EEN MEER ABSTRACT EXPRESSIONISTISCHE RICHTING. NA 9/11 IS ER EEN PERIODE GEWEEST DAT HIJ ALLEEN NOG MAAR BLOEMEN SCHILDERDE, ALTIJD ZEER KLEURRIJK OM POSITIEVE KRACHT UIT TE STRALEN.
ZIJN TALENT WAS REEDS OP ZEER JONGE LEEFTIJD AANWEZIG EN TOEN HIJ ZEVENTIEN WAS WON HIJ EEN BELANGRIJKE PRIJS; DE STAATSPRIJS VOOR TEKENEN. LATER WON HIJ NOG EEN PRIJS VOOR SCHILDEREN, VAN HET HOT SPRINGS ARTS CENTER.
IN BELGIË RICHTTE HIJ EEN KUNSTGROEP OP GEHETEN "ASIKAN 2240". HET GETAL VERWIJST NAAR DE TIJD ’S AVONDS DAT DE NAAM VERZONNEN IS EN DE NAAM ZELF IS EEN VERBASTERING VAN: ‘ALS IK KAN’. DEZE KUNSTGROEP ONTSTOND ALS EEN REACTIE OP DE SAMENLEVING EN BESTOND UIT EEN AANTAL KUNSTENAARS DIE SAMEN EXPOSITIES ORGANISEERDEN. TOEN RICHARD LEE BARTON NAAR AMERIKA TERUGGING VIEL DE GROEP UIT ELKAAR. INMIDDELS HEBBEN EEN AANTAL LEDEN WEER CONTACT, HETGEEN OPNIEUW GERESULTEERD HEEFT IN EXPOSITIES BIJVOORBEELD DIE VAN FRATER HUMBERTO WOUTERS (1920-1999), VOORAANSTAAND LID VAN DE GROEP.
DE WERKEN VAN RICHARD LEE BARTON ZIJN HEEL KLEURRIJK EN BLIJVEN MOOI; ZELFS NA JAREN KUN JE WEER NIEUWE VORMEN EN KLEURNUANCES ZIEN. DE WERKEN ZIJN HELEND VOOR DE ZIEL EN ZIJN ZO BIJZONDER VANWEGE DE UITSTRALING. MEN WORDT ER VROLIJK VAN EN ZE INSPIREREN. MET RECHT DAT ER ZOVEEL BEWONDERAARS ZIJN VAN HET WERK VAN RICHARD LEE BARTON.

  

Barton, Richard Lee (1952)
€ 495,00

€ 395,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1